To je to što me zanima!

Iniesta: München nije mjerilo, ovo nije kraj Barcelonine ere

Ne mogu ovdje sjediti i reći da ćemo zabiti pet golova Bayernu, ali momčad će izaći na teren s takvim mentalitetom, rekao je Iniesta, kojeg u uzvratu čeka težak posao
Vidi originalni članak

Idejni tvorac igre Barceloninih nogometaša Andres Iniesta odbacio je ideju kako je ovo kraj ere njegove momčadi nakon teškog 4-0 poraza od Bayerna u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

- Mislim da je nepravedno govoriti o cikličkoj promjeni. U posljednjih pet godina ova je momčad osvojila dva naslova u Ligi prvaka i sada je na pragu osvajanja četvrtog naslova u Primeri. Nema smisla analizirati pet godina na osnovi utakmice u Münchenu. Za mene je kraj ere onda kada godine prođu, a momčad ne osvoji trofeje - rekao je Iniesta.

Barcelona je naslove u Ligi prvaka podizala 2009. i 2011. godine, a bila je jedan od najvećih favorita i ove godine. Međutim, Bayern ju je deklasirao u prvom polufinalnom srazu i mnogi su stručnjaci uvjereni kako ovoj momčadi treba temeljna rekonstrukcija.

- Kada osvojite naslov u Primeri ne možete reći da je to bila loša godina jer je to najvažnija titula.

Kako je i u drugom polufinalnom srazu Lige prvaka Borussia Dortmund teško porazila Real Madrid 4-1 u njemačko-španjolskom srazu, Iniesta je upitan da li je Bundesliga po snazi pretekla Primeru?

- Bayern i Borussia su jako dobre momčadi, dobro pripremljene fizički i tehnički i to su pokazali u ove dvije utakmice. Ne radi se o tome da je Primera pala ispod njih, samo su te momčadi nadvladale svoje rivale.

Okrenuo se Iniesta i prema uzvratu protiv Bayerna koji je na rasporedu sljedeće srijede na Camp Nou.

- Imamo 90 minuta ispred nas i pokušat ćemo ostvariti nešto jako teško. Ne mogu ovdje sjediti i reći da ćemo zabiti pet golova Bayernu, ali momčad će izaći na teren s takvim mentalitetom.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • NESTVARAN_1 27.04.2013.

    barca nije potrošena niti je ovo kraj njihove ere,tika-tika ce uvijek biti vrhunac igranja nogometne igre jer je to najveca vještina same igre,tj drzanja lopte i kombinatorika igre u tvom posjedu,znači trenutno treba samo pokrpati neka mjesta u momčadi,ponajprije u samoj obrani,i dovesti još jednog vrhunskom strijelca,igrača prostora,tipa lewandovskog,i to je to.

  • Nerd86 27.04.2013.

    Bayern i Borussia su zasluzili da igraju u finalu, obje momcadi su deklasirale Barcu i Real, za koje je 80% svijeta tvrdilo da su najbolji na svijetu.

  • DomagoyDumancic_1 27.04.2013.

    Barca je sigurno izgubila onaj famozni presing gdje bi loptu vracali za 5-6 sekundi i stalnom ofanzivom tjerali protivnika na strah i da prime golove. Da ovako i sada igraju, Borussia, Real i Bayern zajedno im ne bi mogli nista!

Komentiraj...
Vidi sve komentare