To je to što me zanima!

Inter je uvalio 'petardu' Parmi, Lazio teško stradao kod Siene

U subotu navečer odigrane su dvije utakmcie 17. kola Serie A u kojem je Inter uvjerljivo pregazio Parmu 5-0. Siena je Laziju nanijela težak, prvi gostujući poraz
Vidi originalni članak

Nogometaši talijanske nogometne momčadi Inter upisali su u 17. kolu Serije A najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Na Giuseppe Meazzi pala je Parma s laganih 5-0.

Dvostruki strijelac bio je pomalo već zaboravljeni Argentinac Diego Milito. Najprije je doveo momčad u vodstvo u 13. minuti prvog djela, a zatim ga je i zaključio pogotkom za 3-0 u 41. Thiago Motta bio je strijelac drugog pogotka u 18. minuti.

U nastavku je nakon dva pogotka Milito odlučio i asistirati za jedan. Giampaolo Pazzini povisio je na nedostižnih 4-0 u 56. minuti susreta. Strijelac dva i asistent jednog pogotka napustio je igru u 76. minuti susreta, a umjesto njega ušao je 20-godišnji Davide Faraoni. Isti igrač je samo tri minute kasnije postigao prekrasan debitantski pogodak u Interovu dresu s otprilike 25 metara. Primio je loptu po sredini terena i punom je nogom pri padanju opalio poslavši je od grede iza gol-crte. Do kraja susreta Inter je imao još nekoliko poluprilika, ali ostalo je 5-0.

Igrači trenera Claudija Ranierija ovom su pobjedom stigli do 29. boda čime su se, s utakmicom više, približili vodećem dvojcu Juventus-Milan na svega pet bodova. Ujedno, ovo je bila peta pobjeda u nizu za momčad iz grada mode što joj nije pošlo za rukom još od vremena kada je Portugalac Jose Mourinho sjedio na klupi (2010).

Spomenuti dvojac u nedjelju igra svoje susrete 17. kola protiv Leccea odnosno Atalante.

Laziju prvi i katastrofalni poraz kod Siene

U prvoj utakmici 17. kola Serije A Siena je na svom Artemio Franchi stadionu sasvim neočekivano deklasirala Lazio pobijedivši 4-0.

Prvi je to ovosezonski poraz momčadi Edoarda Reje na prvenstvenim gostovanjima u osmom nastupu. Dosad su Rimljani kao gosti ostvarili pet pobjeda i dva remija uz najviše zabijenih (14) i najmanje primljenih (6) golova.

Sve im je po zlu krenulo u 11. minuti, kada im je 20-godišnji centarfor Mattia Destro, inače igrač posuđen iz Genoe, zabio svoj prvi pogodak iz igre. Drugi je, svoj peti prvenstveni ove sezone, dodao 70 minuta kasnije, a u drugoj je minuti sudačke nadoknade iznudio kazneni udarac iz kojeg je Emanuele Calaio zabio za 3-0. Isti je igrač u 35. minuti iz kaznenog udarca povisio na 2-0.

Prije trećeg pogotka igru je zbog izravnoga crvenog kartona morao napustiti argentinski golman rimske momčadi Albano Benjamin Bizarri.

Samo jednom u klupskoj povijesti Siena je, tijekom nastupanja u Seriji A, zabila više od četiri gola na jednoj utakmici. Posljednji su put Toskanci na jednoj prvenstvenoj utakmici s trima golovima razlike vodili u prosincu 2007. godine, kada su kao gosti pobijedili Genou 3-1. Ovom pobjedom Siena je slavila po prvi put nakon listopada prošle godine, otkada su nanizali sedam utakmica bez osvojenog punog plijena.

Serie A, 17. kolo:

Siena – Lazio 4-0 (Destro 11, 81, Calaio 35-11m, 45+4-11m)

Inter – Parma 5-0 (Milito 13, 41, Motta 18, Pazzini 56, Faraoni 79)

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_69553 11.01.2012.

    daj s kadetima smo igrali dosad sad krecemo po naslov =))

  • TinMiletić 08.01.2012.

    ma kaj bude juventus stara baba napravil . inter je bio 16 na ljestvici a gledajte gde je sada 5 i prestić će lazio i bit će 4 ajde da vidimo juventus da se vraća na vrh s 16 mjesta FORZAAA INTER!!!

  • Cedevita_3 08.01.2012.

    C'e solo l'Inter

Komentiraj...
Vidi sve komentare