Obavijesti

Sport

Komentari 15

Inter je uvalio 'petardu' Parmi, Lazio teško stradao kod Siene

Inter je uvalio 'petardu' Parmi, Lazio teško stradao kod Siene
1

U subotu navečer odigrane su dvije utakmcie 17. kola Serie A u kojem je Inter uvjerljivo pregazio Parmu 5-0. Siena je Laziju nanijela težak, prvi gostujući poraz

VIDEO

Nogometaši talijanske nogometne momčadi Inter upisali su u 17. kolu Serije A najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Na Giuseppe Meazzi pala je Parma s laganih 5-0.

Dvostruki strijelac bio je pomalo već zaboravljeni Argentinac Diego Milito. Najprije je doveo momčad u vodstvo u 13. minuti prvog djela, a zatim ga je i zaključio pogotkom za 3-0 u 41. Thiago Motta bio je strijelac drugog pogotka u 18. minuti.

U nastavku je nakon dva pogotka Milito odlučio i asistirati za jedan. Giampaolo Pazzini povisio je na nedostižnih 4-0 u 56. minuti susreta. Strijelac dva i asistent jednog pogotka napustio je igru u 76. minuti susreta, a umjesto njega ušao je 20-godišnji Davide Faraoni. Isti igrač je samo tri minute kasnije postigao prekrasan debitantski pogodak u Interovu dresu s otprilike 25 metara. Primio je loptu po sredini terena i punom je nogom pri padanju opalio poslavši je od grede iza gol-crte. Do kraja susreta Inter je imao još nekoliko poluprilika, ali ostalo je 5-0.

Igrači trenera Claudija Ranierija ovom su pobjedom stigli do 29. boda čime su se, s utakmicom više, približili vodećem dvojcu Juventus-Milan na svega pet bodova. Ujedno, ovo je bila peta pobjeda u nizu za momčad iz grada mode što joj nije pošlo za rukom još od vremena kada je Portugalac Jose Mourinho sjedio na klupi (2010).

Spomenuti dvojac u nedjelju igra svoje susrete 17. kola protiv Leccea odnosno Atalante.

Laziju prvi i katastrofalni poraz kod Siene

U prvoj utakmici 17. kola Serije A Siena je na svom Artemio Franchi stadionu sasvim neočekivano deklasirala Lazio pobijedivši 4-0.

Prvi je to ovosezonski poraz momčadi Edoarda Reje na prvenstvenim gostovanjima u osmom nastupu. Dosad su Rimljani kao gosti ostvarili pet pobjeda i dva remija uz najviše zabijenih (14) i najmanje primljenih (6) golova.

Sve im je po zlu krenulo u 11. minuti, kada im je 20-godišnji centarfor Mattia Destro, inače igrač posuđen iz Genoe, zabio svoj prvi pogodak iz igre. Drugi je, svoj peti prvenstveni ove sezone, dodao 70 minuta kasnije, a u drugoj je minuti sudačke nadoknade iznudio kazneni udarac iz kojeg je Emanuele Calaio zabio za 3-0. Isti je igrač u 35. minuti iz kaznenog udarca povisio na 2-0.

Prije trećeg pogotka igru je zbog izravnoga crvenog kartona morao napustiti argentinski golman rimske momčadi Albano Benjamin Bizarri.

Samo jednom u klupskoj povijesti Siena je, tijekom nastupanja u Seriji A, zabila više od četiri gola na jednoj utakmici. Posljednji su put Toskanci na jednoj prvenstvenoj utakmici s trima golovima razlike vodili u prosincu 2007. godine, kada su kao gosti pobijedili Genou 3-1. Ovom pobjedom Siena je slavila po prvi put nakon listopada prošle godine, otkada su nanizali sedam utakmica bez osvojenog punog plijena.

Serie A, 17. kolo:

Siena – Lazio 4-0 (Destro 11, 81, Calaio 35-11m, 45+4-11m)

Inter – Parma 5-0 (Milito 13, 41, Motta 18, Pazzini 56, Faraoni 79)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše