To je to što me zanima!

Inter slavi kiks Atalante: Perišić i Brozović su talijanski prvaci!

'Nerazzurri' su nakon remija Sassuola i Atalante matematički osigurali naslov prvaka Italije! Nakon dugogodišnje dominacije Juventusa, Inter je stigao do prvog naslova poslije 11 godina
Vidi originalni članak

Nogometaši Atalante kiksali su na gostovanju kod Sassuola (1-1) u okviru 34. kola Serie A, a to znači samo jedno - Inter je prekinuo dominaciju Juventusa i nakon 11 godina posta osvojio naslov talijanskog prvaka!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Nerazzurri' su i matematički osigurali titulu pa će hrvatski dvojac u gradu mode Marcelo Brozović i Ivan Perišić ovaj dan proslaviti u posebnom veselju. I imaju zašto biti zadovoljni, Brozović je, uz Lukakua i Lautara, odigrao jednu od najbitnijih uloga Intera Antonija Contea ove sezone odigravši 30 utakmica uz gol i šest asistencija dok je Perišić nakon povratka iz Bayerna s tri gola i pet asistencija u Serie A  pomogao koliko je Conte tražio od njega. Zabijao je za važne bodove protiv Spezije, Fiorentine i Parme te tri puta asistirao protiv Milana, jednom protiv Lazija...

Inter je tako potvrdio ono što se naslućivalo nekoliko kola ranije i prekinuo dugogodišnju dominaciju Juventusa. 'Nerazzurri' su posljednji put prvaci bili davne 2010. godine pod palicom Josea Mourinha kada su osvojili svoju slavnu 'tripletu', a godinu kasnije posljednji naslov u svojoj povijesti osvojio je Milan.

Tada je uslijedila dominacija Juventusa, koji je devet godina zaredom bio prvak. Inter je tako, četiri kola prije kraja, stigao do 19. naslova Serie A čime se probio na drugo mjesto s najviše titula talijanskog prvaka iza Juventusa (36) i jednim više od gradskog rivala Milana (18). Na četvrtom mjestu je Genoa, koja ima devet naslova.

Atalanta presudila sama sebi

Sassuolo i Atalanta odigrali su zaista ludu utakmicu prepunu događaja. Utakmicu je usmjerio Atalantin golman Gollini, koji je neoprezno istrčao s gola u 23. minuti, srušio Bogu i zaradio isključenje. 'Božica' je tako već praktički na startu ostala s desetoricom.

No, ipak je prva povela nakon sjajne akcije koju je završio Gosens. Bočni igrač Gian Piera Gasperinija pogodio je u 32. minuti i Atalanta je imala sve u svojim rukama.

Ipak, teško je bilo očekivati da će izdržati. Možda da je preko puta stajala neka slabije rangirana momčad, no Sassuolo ove sezone igra zaista sjajno. I izjednačenje je stiglo u 52. minuti kada je kapetan Domenico Berardi pogodio iz penala.

Samo 12 minuta kasnije Sassuolo je mogao riješiti stvar kada je Locatelli zabio za 2-1, no nakon intervencije VAR-a utvrđeno je da je mladi Talijan bio u zaleđu i gol je poništen.

A u 75. minuti Marlon je napravio najveću glupost danas kada je srušio Muriela, skrivio penal i zaradio isključenje (drugi žuti karton). Atalanta je presudila sama sebi, imala je sve, ali Muriel je uspio promašiti s bijele točke. To jest, Consigli mu je obranio mlak udarac.

Obje momčadi do kraja su igrale s igračem manje, Atalanta je opasno pritisnula na kraju kada su braniči Sassuola čistili loptu s gol-crte, no rezultat se nije promijenio i Inter je proslavio dugo očekivani naslov prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • petar8 02.05.2021.

    I M Scudetto

  • Konjushar 02.05.2021.

    Ni krivi , ni dužniii

  • 02.05.2021.

    Koliko ih je jucer bilo na rivi ipak su sad sigurni peti a i Rjeku su jucer pobjedili 😂😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare