To je to što me zanima!

Ipak dogovor - Kazahstan i Engleska doma na startu

Delegacije reprezentacija uspjele su se dogovoriti o rasporedu utakmica u kvalifikacijama za SP 2010. Startamo doma s Kazahstanom 6. 9. 2008.
Vidi originalni članak

Sedam sat trajali su pregovori oko rasporeda odigravanja utakmica u našoj skupini kvalifikacija za SP 2010. Činilo se da od dogovora neće biti ništa, Slaven Bilić pet-šest puta nervozno je izlazio iz dvorane, delegacije svih šest reprezentacija (Hrvatska, Engleska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Andora) otišle su čak i na ručak. No sve je izglednije bilo da će o rasporedu odlučiti ždrijeb. Ipak, uspjeli su, prema rasporedu Hrvatska će kvalifikacije otvoriti protiv Kazahstana u Hrvatskoj (6. rujna 2008.), a četiri dana kasnije u goste nam dolazi Engleska. Na Wembleyu ćemo, pak, gostovati zanimljivog datuma, 9. 9. 2009.
- Zadovoljni smo, iako raspored nije idealan. Da smo ga mi sami sastavljali, bio bi drugačiji, ali svakako je bolje nego da je odlučivao ždrijeb. Kao što smo htjeli, igramo prvo s lakšim suparnikom kući, pa zatim s Englezima. Nismo željeli igrati u lipnju 2009., a igramo s Ukrajinom. U oči upada i utakmica u Minsku u kolovozu iduće godine. Bit ćemo tada na okupu samo tri dana, što nije baš dobro, ali svaka je reprezentacija morala malo popustiti. U svakom slučaju, raspored je bollji nego u kvalifikacijama za Euro 2008. - rekao je Slaven Bilić.
Najtvrđi pregovarači bili su Ukrajinci, koji  još jedini nisu potpisali dogovor. Ali to će vjerojatno ipak učiniti.
- Bilo je vrlo zanimljivo. Doista se nije bilo lako uskladiti. Pogotovo što nitko ne želi igrati u Ukrajini i Bjelorusiji u zimskim mjesecima zbog snijega i hladnoće. Svi smo malo popustili i dobro je što smo postigli sporazum - rekao je Fabio Capello, engleski izbornik, kojega je ukrajinska delegacija slušala s ljutnjom i mrgodnih lica.
Ukrajinsku delegaciju na pregovorima je predvodio dopredsjednik Saveza Oleksandr Bandurko. 
- Želim čestitati hrvatskim kolegama na odlično organiziranom sastanku, što nije bilo nimalo lako. Mi smo uzeli pauzu kako bi dodatno promislili o svemu. Na koncu smo uspjeli postići kompromis - rekao je Bandurko.
Bjelorusku delegaciju predvodio je dopredsjednik saveza Mikhail Vergeenko.
- Zadovoljan sam raspletom, jer nije bilo jednostavno postići dogovor. U jednom trenutku smo zapeli u slijepu ulicu i nakon prvog dijela sastanka činilo se kako nema izlaza. No ipak smo pronašli kompromis i dogovor je postignut - naglasio je Vergeenko.

RASPORED HRVATSKE U KVALIFIKACIJAMA ZA SP 2010.

6. 9. 2008. - Hrvatska - Kazahstan
10. 9. 2008. - Hrvatska - Engleska
11. 10. 2008. - Ukrajina - Hrvatska
15. 10. 2008. - Hrvatska - Andora
1. 4. 2009. - Andora - Hrvatska
6. 6 2009. - Hrvatska - Ukrajina
19. 8. 2009. - Bjelorusija - Hrvatska
5. 9. 2009. - Hrvatska - Bjelorusija
9. 9. 2009. - Engleska - Hrvatska
14. 10. 2009. - Kazahstan - Hrvatska

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mistok 15.01.2008.

    pribojavam se ovih socijalistickih drzava, ukrajna i bjelorusija su jake doma, kazahstan ne poznajem, ali mislim da je ova skupina puno teza od prosle, i da je neizvjestan nas plasman, a englezi ce ovaj put biti druga pjesma, neznam nekako mislim da cemo svi biti razocarani rezultatima...

  • zadroo 14.01.2008.

    sve dobiti, samo s englezima na wembleyu kako bude bude

  • Navijački kutak 14.01.2008.

    Ovo nam je jedan od povoljnijih rasporeda,sve bi se trebalo odlučivati u utakmicama protiv ukrajne u gostima i engleske u gostima...www.navijackikutak2.bloger.hr ..come and see

Komentiraj...
Vidi sve komentare