To je to što me zanima!

Iranskim igračima prijeti kazna zbog 'selfieja' s navijačicama

Iranski igrači na Azijskom kupu nekoliko puta fotografirali su se s navijačima nakon utakmica. Na tribinama su bile i žene, kojima je u Iranu zabranjeno ići na utakmice
Vidi originalni članak

Reprezentacija Irana igra u Australiji koja je domaćin Azijskom kupu. Iran je 1-0 pobjedom protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata osigurao prvo mjesto u skupini i prolazak u četvrtfinale. Na stadionu u Brisbaneu Iran ima veliku podršku navijača. Na tribinama su i navijačice, kojima je u Iranu zabranjeno ići na utakmice.

REUTERS/PIXSELL

Iranski reprezentativci dobili su oštru opomenu iz središta saveza da se prestanu fotografirati s navijačicama nakon utakmica jer bi to nekim zemljama moglo poslužiti kao "političko oružje". Fotografije koje "kolaju" društvenim mrežama zabrinule su čelnike iranskog saveza koji najavljuju kazne.

- Naši principi su jasni. Igrači se fotografiraju s osobama koje izgledaju i ponašaju se suprotno moralnim normama u našem društvu. 

- Te fotografije mogu poslužiti nekima da politički ucjene našu zemlju, a navijačice mogu tužiti nogometaše za uznemiravanje. Svi igrači koji neće poštovati ovu zabranu bit će kažnjeni - rekao je Ali Akbar Mohamedzade, prvi čovjek iranskog saveza.

U Australiji živi oko 70.000 Iranaca. Mnogi od njih došli su vidjeti nastup reprezentacije u Brisbaneu. Iran također prenosi sliku u svoju zemlju, ali cenzuriranu verziju u kojoj nema kadrova s navijačicama u iranskim bojama.

REUTERS/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 24

  • SnažniHulk 19.01.2015.

    bome dobra ova plava:)

  • Alex127 19.01.2015.

    dali se ovdje radi o nogometnoj reprezentaciji? pa ako da, dajte onda tako i napisite o kojem se sportu radi.

  • Dr.King Schultz 19.01.2015.

    Još kako tako je podnošljivo i razumljivo kada su neke sredine tako primitivne,kao recimo Split u Hrvatskoj,ali žalosno je kada je cijela zemlja od nekih 70-ak miliona stanovnika tako zaostala u vremenu

Komentiraj...
Vidi sve komentare