To je to što me zanima!

Isinbajeva je danas kapetanica: Slavila dan pobjede u Moskvi...

Nakon velebne karijere u kojoj je osvojila praktički sve što je mogla, Isinbajeva je potpisala ugovor s ruskom vojskom. Najbolja skakačica s motkom u povijesti slavila je Dan pobjede nad fašizmom
Vidi originalni članak

Prije dvije godine motku je zamijenila puškom, a tartan stazu vojarnom.

Jelena Isinbajeva (34), najuspješnija skakačica s motkom u povijesti i jedna od najtrofejnijih atletičarki ikad prešla je u rusku vojsku.

- Sretan vam dan pobjede! Mir i sreća. Sjećamo se ponosno naših djedova i pradjedova, hvala im za svijet u kojem živimo, napisala je ruska atletičarka.

Na današnji dan, 9. svibnja 1945. godine, nacistička Njemačka potpisala je kapitulaciju. Iako je Drugi svjetski rat završio nekoliko mjeseci kasnije bezuvjetnom kapitulacijom Japana, 9. svibanj slavi se kao Dan pobjede nad fašizmom.

Slavila je i prekrasna Isinbajeva. Bila je na Crvenom trgu u Moskvi na velikoj proslavi među tisućama kolega i ljudi koji su došli proslaviti pobjedu nad zlom.

Fotografirala se s kapom sovjetskih boraca.

Otišla u vojsku

Nakon velebne karijere u kojoj je osvojila praktički sve što je mogla usput oborivši mnoge rekorde koji su i danas nedodirljivi, Isinbajeva je potpisala petogodišnju ugovor s ruskom vojskom i postala je kapetanica, instruktorica u atletici.

Isinbajeva je dvostruka olimpijska pobjednica, trostruka svjetska prvakinja i svjetska rekorderka u skoku s motkom. Vlasnica je 28 svjetskih rekorda, uključujući i aktualni svjetski rekord od pet metara i šest centimetara koji je postavila u Zürichu 2009.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • barbaboro 11.05.2017.

    vrhunska sportašica, i jako lijepa žena...., još jedan primjer (dokaz) da su Ruskinje najljepše žene na svijetu.

  • Mthesecond 09.05.2017.

    Kako joj lijepo stoji ta kapa i kako je slatka...To svatko mora priznati :)) Ne znam kako vama al meni došlo da poslušam jednu partizansku kad sam je vidio :))) Vratila me u te slavne dane...Naša pjesma...U čast naših osloboditelja,naših junaka koji su pobijedili zlo https://www.youtube.com/watch?v=yXBz6L0cbmU

  • nadobudan 09.05.2017.

    Živio spomendan pobjede nad zlom,živjela majčica Rusija,garant mira u svijetu.Da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne ponovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare