To je to što me zanima!

Isključili ga s aparata: Umro je češki golman Pavel Srniček...

Ikona Newcastlea i češkog nogometa Pavel Srniček umrla je u utorak. Srniček je prije devet dana imao srčani udar dok je trčao. Bio je u umjetnoj komi. Nije izdržao
Vidi originalni članak

Pavel Srniček umro je u 48. godini života. Legendarni golman Češke koji je veći dio karijere proveo u Newcastleu izgubio je borbu za život devet dana nakon srčanog udara koji ga je prikovao za bolničku postelju.

Srniček je trčao u Češkoj i samo se srušio. Liječnici su ga stavili u umjetnu komu. U ponedjeljak su stigli nalazi koji nisu bili dobri.

- Nalazi su pokazali štetu koja je nepopravljiva. Moralo se odlučiti o skidanju s aparata. Pav je umro, a kraj njega je bila njegova obitelj - rekao je njegov agent Steve Wraith.

Srniček je prije smrti bio trener golmana u Sparti iz Praga. Promovirao je i svoju autobiografiju. Newcastleovi navijači oprostit će se od legende na prvoj domaćoj utakmici, protiv Manchester Uniteda 12. siječnja sljedeće godine.

Pav je bio kultna ličnost Newcastlea u kojem je odigrao 152 utakmice i čiji su mu navijači, saznavši za srčani udar, skandirali na posljednje dvije utakmice.

Popularni Čeh ostavio je trag i u Sheffield Wednesdayu za koji je između 1998. i 2000. odigrao 44 puta. U kvalifikacijama za Ligu prvaka 1997. godine bio je na Maksimiru, ali na klupi. Branio je Shay Given, kao i u uzvratu.

Tijekom 17-godišnje karijere igrao je i za Banik , Bresciu, Portsmouth, West Ham...

Za Češku je imao 49 nastupa.

- Jako sam tužan jer sam izgubio prijatelja i bivšeg suigrača. Moje misli su sa Srničekovom obitelji u ovim teškim vremenima - napisao je Alan Shearer.

Tužnu je vijest objavio i Newcastle...

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Misika 02.01.2016.

    Gledao sam ga 1995 na St.James parku, bio je heroj NUFC-a i navijaca. RIP!

  • Šmeker 29.12.2015.

    Možda su ga malo prerano skinuli sa aparata.

  • duje912 29.12.2015.

    nikad čuo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare