To je to što me zanima!

Iskreni Pep: Nije tajna, dobit ću otkaz ne budem li pobjeđivao...

Došao sam raditi svoj posao najbolje što mogu, baš kao što sam to radio i u Barci. Došao sam u drugačiju zemlju gdje se nogomet igra na potpuno drugačiji način...
Vidi originalni članak

Bayernov trener Pep Guardiola priznao je da će ostati bez posla ako neće ispuniti očekivanja u novoj sezoni. Španjolski je stručnjak u svojoj prvoj sezoni na Allianz Areni odveo bavarski klub do titule prvaka i do naslova pobjednika kupa, ali i kiksao u Ligi prvaka gdje je izbačen od Real Madrida. 

- Nema tu tajni. Ako ne budem pobjeđivao, sljedeće godine doći će drugi trener. Došao sam raditi svoj posao najbolje što mogu, baš kao što sam to radio i u Barceloni. Došao sam u drugačiju zemlju gdje se nogomet igra na potpuno drugačiji način. Namjeravam se prilagoditi, ali nadam se i kako se oni namjeravaju prilagoditi meni i mojim idejama. No, taj proces nije nešto što se može postići u jednoj godini. Osvojili smo Bundesligu i kup u fantastičnoj sezoni. Šteta je za ono što se dogodilo protiv Madrida. Ne zbog toga što smo izgubili, nego što nismo imali niti priliku - rekao je Guardiola te se okrenuo na stil igre Barcelone:

- Svi su pokušali kopirati taj stil i to je bila velika pogreška. Ako to kopirate, pobijedit ćete jedan dan, no drugi ćete izgubiti. Morate biti strpljivi s trenerom i igračima i tek onda ćete biti dobri. Svaki sustav je dobar, ali svaki sustav je i loš. Nitko me ne može uvjeriti kako su Engleska i Italija ispale sa Svjetskog prvenstva zato jer je njihov sustav bio pogrešan, ili kako je Njemačka pobijedila jer je njihova filozofija prava. Španjolska je izgubila, ali ona će nastaviti s istim trenerom i istim sustavom. Možda će se vratiti na vrh. Važno je vjerovati u ono što radite - završio je Guardiola. 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • bbbdado 24.07.2014.

    Nije to ništa novo , svugdje je tako

  • synysa 23.07.2014.

    nećeš još dugo u Bayernu.

  • Colonel is back 23.07.2014.

    problem bayerna prosle sezone je bio taj sto su prerano osvojili prvenstvo i onda mjesec i pol ekipa se opustila psihicki,nisu bili napeti i to je to,nista drugo,stvar psihe a ne sustava igre..vidjet cemo ove sezone,iako.mislim da dortmund uzima titulu s oporavljenim igracima koji su im falili pola sezone..

Komentiraj...
Vidi sve komentare