To je to što me zanima!

'Superorlovi' visoko lete: Musa s dva komada slomio Islanđane

Nakon jako lošeg prvog dijela, u kojem nisu uputili nijedan udarac, Nigerijci su puno bolje zaigrali u nastavku i došli do jako bitne pobjede protiv Islanda, golovima Ahmeda Muse u 49' i 75' minuti...
Vidi originalni članak

Nigerijci su uspjeli doći do bitne pobjede u pohodu na osminu finala, a junak susreta bio je fantastični Ahmed Musa, koji je s dva gola slomio čvrste Islanđane. "Superorlovi" su sa ovom pobjedom doveli Vatrene na korak od prolaska u osminu finala s prvog mjesta iz skupine D, te će nam biti dovoljan bod u utakmici protiv Islanda.

PRAKTIČKI SMO PRVI, ALI... Samo bi luda teorija Hrvatsku mogla skinuti s prvoga mjesta!

Islanđani su bili puno bolja reprezentacija u prvom poluvremenu, no nisu uspjeli matirati mladog Francisa Uzoha. Nigerijci u prvome dijelu nisu imali nijedan udarac na gol Islanda, čime su postali prva reprezentacija nakon 2014. i Južne Koreje kojoj je to pošlo za nogom.

Nigeria - Iceland Rezultati uživo

A onda u drugome poluvremenu potpuno druga Nigerija, gdje su "Superorlovi" raširili krila i došli do bitne pobjede. Nigerijci su do vodstva došli u 49' minuti nakon sjajnog prodora Victora Mosesa po lijevoj strani Islanda, a u petercu loptu je dočekao Ahmed Musa koji lijepim poluvolejem matira Halldórssona. Nigerija je pobjedu potvrdila u 75' minuti kad se Musa na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldórssona.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Tako su su Nigerijci pobjedom nad Islandom popeli na drugo mjesto u skupini D sa tri boda. Na čelu skupine su Vatreni kojima je u zadnjem kolu 26. lipnja protiv Islanda dovoljan remi za odlazak u osminu finala s prvog mjesta. Island se nalazi na trećem mjestu s jednom bodom, kao i posljednja Argentina.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Idi na 24sata

Komentari 159

  • jele112 22.06.2018.

    Drago mi je zbog Nigerije, mladi su to momci, drago mi je da su dobili ovu utakmicu, nadam se da će dobro odigrati i protiv Argentine, bilo bi lijepo da prođu dalje.

  • Gebze 22.06.2018.

    najzalosnije od svega je da ce se jos ta argetina dovuc do finala ko na proslom sp

  • Zmar116 22.06.2018.

    180 000 000 Nigerijaca prema 300 000 Islanđana..Na jednog Islanđanina dolazi otprilke 500 Nigerijaca.Nevjerovatno da se taj mali Island uopće plasirao,a k tome bio i prvi u skupini.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare