To je to što me zanima!

Ispitali Bočkaja: U krvi je imao najmanje 1,86 promila alkohola

Nogometaš Osijeka Petar Bočkaj 1. ožujka zabio se u benzinsku postaju u alkoholiziranom stanju, priopćili su iz tužiteljstva Općinskog državnog odvjetništva. Tereti ga se za dovođenje u opasnost života i imovine
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju Mercedesom ušao u prostorije benzinske crpke u Osijeku te pritom ozlijedio djelatnicu, kojoj potom nije pružio pomoć, u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu ispitan je 23-godišnji nogometaš NK Osijeka Petar Bočkaj, izvijestilo je u četvrtak tužiteljstvo, ne navodeći identitet osumnjičenog.

Tužiteljstvo je priopćilo kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. ožujka 2019. nešto prije ponoći u Osijeku, upravljajući osobnim automobilom Mercedes E klasa, pod utjecajem alkohola od najmanje 1,86 promila, došao do benzinske pumpe INA te se zaustavio ispred ulaza u trgovinu u koju je ušao njegov suvozač.

Dok ga je čekao u automobilu, zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti, osumnjičenik nije ugasio automobil, niti je mjenjač stavio u neutralan položaj, već se okrenuo unazad razgovarajući sa suputnicama na stražnjem sjedalu vozila. Nakon toga je, tvrdi tužiteljstvo, "bez razloga pritisnuo papučicu gasa uslijed čega je automobil naglo krenuo naprijed i prošao blizu ženske osobe koja je stajala na ulaznim vratima trgovine".

Automobil je zatim u brzini ušao u prodajni prostor trgovine benzinske crpke te prošao neposredno pored djelatnice trgovine, a potom je osumnjičenik prednjom stranom automobila nagurao police s robom i prodajni pult na drugu djelatnicu pritisnuvši je uza zid trgovine pri čemu je ona zadobila distorziju nožnog zgloba.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik nakon toga, iako je vidio da je djelatnica trgovine priklještena uz zid i da se ne može pomaknuti, izvezao automobil iz prodajnog prostora benzinske pumpe te se udaljio s mjesta nesreće bez da joj pomogao, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe.

Bočkaja se tereti za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te nepružanja pomoći, a tužiteljstvo će izvijestilo kako će "nakon provedenog istraživanja donijeti meritornu državnoodvjetničku odluku".

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Solomun5 14.06.2019.

    Pitam ja gracana sta je s bockajem..vrhunski nogometas al retardirana glava kaze dok je on u mladoj repki da ovaj nece igrat

  • miholjac 14.06.2019.

    trezan ko puška ! :)

  • nostradamus 13.06.2019.

    Vec prije par sezona sam rekao da je to nikakav profesionalac, naprosto debeo je za nogometasa, a to puno govori o njegovim radnim navikama i odgovornosti prema poslu, a tako i zivotu opcenito. Naravno bio sam popljuvan na forumu jer kakve veze ima kg dok igra dobro, ali kao u 99% slucajeva vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu. Igrac koji dobiva ogromnu placu a nema disciplinu da zivi sportski zivot ne mora igrati. Kraj price, mladi nogometasi samo cekaju na priliku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare