To je to što me zanima!

Istetovirao dres svog idola kojeg su ubili zbog autogola

Felipe Alvarez na torzu je istetovirao dres svog idola, ubijenog Andresa Escobara. Kolumbijski nogometaš ubijen je na ulici nakon autogola '94 na utakmici protiv SAD-a
Vidi originalni članak

Navijač kolumbijskog Atletico Nacionala Felipe Alvarez (25) preko cijelog torza istetovirao si je dres svog ubijenog idola Andresa Escobara. Mladi navijač tako je želio iskazati poštovanje Escobaru koji je do smrti igrao za kolumbijsku reprezentaciju i Atletico Nacional pa tijelo 'ukrasio' Escobarovom 'dvojkom' u bojama voljenog kluba. 

Escobar je ubijen na ulici Bogote tijekom večernjeg izlaska sa svojom djevojkom 2. srpnja 1994. godine. Razlog je autogol koji je taj branič Kolumbije zabio u porazu 2-1 na SP-u protiv domaćina SAD-a samo desetak dana prije ubojstva. Pomahnitali ubojica u Escobara je sasuo 12 metaka svaki praćen glasnim uzvikom 'goool'. Ni danas, 16 godina nakon ubojstva, nije razjašnjeno je li ubojstvo naručila nogometna mafija ili je to djelo nogometnog fanatika.

No Escobar nije zaboravljen. Dapače, Alvarez, koji je u vrijeme SP-a ima devet godina, do kraja će života biti legendarnom 'u dresu' nesretnog braniča.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare