To je to što me zanima!

Isti scenarij: Opet nas čekaju Francuzi, izbacili su Islanđane

Francuski rukometaši slomili su čvrst otpor Islanda i slavili 30-28. Hrvate opet čeka novi veliki okršaj s njima ako prođu Bjeloruse. U 1/4 finalu su i Danci, Nijemci i Rusi
Vidi originalni članak

Francuski rukometaši, aktualni olimpijski, ali i svjetski prvaci, uspješno su obavili posao u osmini finala, na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Španjolska.

Pobijedila je Francuska s 30-28 Island, možda i teže nego što se očekivalo, makar u samoj završnici Islanđani nisu imali prilike izboriti remi, pa tako i odlazak u produžetke. Francuska je tako izborila četvrtfinalnu utakmicu ili protiv Hrvatske ili protiv Bjelorusije. Taj se ogled osmine finala igra u ponedjeljak.

Francuska je većim dijelom utakmice bila u minimalnom vodstvu, ali je pet minuta prije kraja Island došao na 27-27. No, tada godinama najjača momčad na svijetu postiže tri pogotka (Karabatić i dva puta Guigou), te odlazi na 30-27, što je bilo ključno za put prema pobjedi.

Kod Francuske je najbolji strijelac bio Samuel Honrubia sa sedam pogodaka, ali zanimljivo da je svih sedam zabio u prvom dijelu (od francuskih 15 u prvih 30 minuta). Michael Guigou je dodao šest, a William Accambray pet.

Na drugoj strani je Olafsson postigao sedam, a Palmarsson šest.

Danska je sa 30-23 nadjačala Tunis koji je samo na startu iznenadio velikog favorita. Vodio je Tunis sa 4-1, 5-2 i 6-3, ali ostatak ogleda je prošao u dominaciji daleko boljih Danaca koji su na kraju spustili gas i rutinski izborili prolaz među osam.

Najbolji Danac je bio Nikulaj Markussen sa šest pogodaka, dok je Anders Eggert dodao pet. Prvi strijelac Tunisa je bio Oussama Boughanmi sa pet golova. Novi suparnik Danske je pobjednik ogleda Mađarska - Poljska.

Njemačka je izborila četvrtfinale pobjedom nad Makedonijom 28-23, a Rusija svladavši tijesno Brazilce 27-26.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • caky 34 21.01.2013.

    netko je napisao da će omeyer imati 42 obrane ne bi se složio imat će 40 a 15 puta će ga naši pogoditi karabatić će u kladionicu stavit na francuze pa će se potrgati da pobjede. naši moraju prvo dobiti u glavi tekmu a kasnije će na parketu biti lakše POBJEEEDDDA

  • dinamo zg u lp 21.01.2013.

    Island je nažalost pao u zadnje 2 minute al mi ćemo konačno dobit te francuze

  • AnaVondrak-hendeković 21.01.2013.

    mislim da smo i mi trebali kalkulirati,kad se sjetim ko nas čeka( bjelorusija,francuska) a ,šta nam znače sve pobjede kad nećemo do polufinala.a u polufinalu danska. daj bože da se ne ponovi prošlost i da pobjedimo. idemo dečki do kraja

Komentiraj...
Vidi sve komentare