Obavijesti

Sport

Komentari 101

Isti scenarij: Opet nas čekaju Francuzi, izbacili su Islanđane

Isti scenarij: Opet nas čekaju Francuzi, izbacili su Islanđane
4

Francuski rukometaši slomili su čvrst otpor Islanda i slavili 30-28. Hrvate opet čeka novi veliki okršaj s njima ako prođu Bjeloruse. U 1/4 finalu su i Danci, Nijemci i Rusi

VIDEO

Francuski rukometaši, aktualni olimpijski, ali i svjetski prvaci, uspješno su obavili posao u osmini finala, na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Španjolska.

Pobijedila je Francuska s 30-28 Island, možda i teže nego što se očekivalo, makar u samoj završnici Islanđani nisu imali prilike izboriti remi, pa tako i odlazak u produžetke. Francuska je tako izborila četvrtfinalnu utakmicu ili protiv Hrvatske ili protiv Bjelorusije. Taj se ogled osmine finala igra u ponedjeljak.

Francuska je većim dijelom utakmice bila u minimalnom vodstvu, ali je pet minuta prije kraja Island došao na 27-27. No, tada godinama najjača momčad na svijetu postiže tri pogotka (Karabatić i dva puta Guigou), te odlazi na 30-27, što je bilo ključno za put prema pobjedi.

Kod Francuske je najbolji strijelac bio Samuel Honrubia sa sedam pogodaka, ali zanimljivo da je svih sedam zabio u prvom dijelu (od francuskih 15 u prvih 30 minuta). Michael Guigou je dodao šest, a William Accambray pet.

Na drugoj strani je Olafsson postigao sedam, a Palmarsson šest.

Danska je sa 30-23 nadjačala Tunis koji je samo na startu iznenadio velikog favorita. Vodio je Tunis sa 4-1, 5-2 i 6-3, ali ostatak ogleda je prošao u dominaciji daleko boljih Danaca koji su na kraju spustili gas i rutinski izborili prolaz među osam.

Najbolji Danac je bio Nikulaj Markussen sa šest pogodaka, dok je Anders Eggert dodao pet. Prvi strijelac Tunisa je bio Oussama Boughanmi sa pet golova. Novi suparnik Danske je pobjednik ogleda Mađarska - Poljska.

Njemačka je izborila četvrtfinale pobjedom nad Makedonijom 28-23, a Rusija svladavši tijesno Brazilce 27-26.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"