To je to što me zanima!

Istra ispala iz osmine finala Kupa, izbacio ju drugoligaš

Već nakon 19 minuta Rudeš je vodio 2-0 protiv Istre 1961 u osmini finala Kupa. U desetoj minuti zabio je Gudelj, a devet minuta kasnije rezultat je povisio Latković. Mlinar je zabio gol nade, ali nedovoljno za preokret
Vidi originalni članak

Rudeš je prošle sezone ostao na korak kratak od plasmana u 1. HNL. S velikim ambicijama ušli su u novu sezonu, željni povratka u birano društvo, a sada su izbacili prvoligaša iz osmine finala Kupa! Rudešani su slavili 2-1 protiv Istre 1961. Inače, Puležani su prošle godine igrali finale.

Već nakon 19 minuta bilo je 2-0. U desetoj minuti zabio je Gudelj, a devet minuta kasnije rezulltat je povisio Latković. Gol nade za goste iz Pule zabio je Mlinar u 76. minuti. No, više od toga Puležani nisu mogli. 

Istra je ujedno i prvo prvoligaš koji je izletio iz Kupa ove sezone. Slaven Belupo i Hajduk plasirali su se u četvrtfinale, Dinamo će svoj susret protiv Splita odigrati u veljači sljedeće godine, a ostale utakmice igraju se u srijedu. 

BSK Bijelo Brdo - Rijeka (9. studenog)
Bjelovar - Lokomotiva (9. studenog)
Varaždin - Osijek (9. studenog)
Šibenik - Gorica (9. studenog)

Rudešani su lideri druge lige, žele se već sljedeće sezone vratiti u elitu i one koji pomnije prate drugi rang našeg nogometa, pobjeda protiv prvoligaša uopće ne čudi. Na svome terenu su uvijek opasni, čvrsti i agresivni, neugodni za svakoga.

Kada su nastupali u prvoj ligi, većinu momčadi činili su internacionalci, ponajviše Španjolci. No, ovaj put osovinu čine hrvatski nogometaši, uz nekoliko stranaca. Uz bogato iskustvo glavnog menadžera Silvija Marića. 

Veliki je ovo poticaj domaćinima za nastavak sezone. A obzirom na ono što su pokazali, ne bi čudilo ako i nekom drugom prvoligašu zagorčaju život. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Tko pjeva zlo ne misli 09.11.2022.

    Sad kad jos Rudesani izbace prciju, koja bu onda festa..

  • Rbarisic4 08.11.2022.

    @24sata.hr trener Rudeša nije Silvio Marić, nego gospodin Davor Mladina

  • 08.11.2022.

    Kad dinamo igra?

Komentiraj...
Vidi sve komentare