To je to što me zanima!

Italija s manje klubova u Ligi prvaka iduće sezone?

Europski podbačaji talijanskih klubova posljednjih godina donijeli su paniku na Apenine. Od iduće sezone samo tri kluba bi mogla igrati Ligu prvaka
Vidi originalni članak

Postoji realna mogućnost da zbog loših ovosezonskih rezultata Italija izgubi jedno od svoja četiri mjesta u nogometnoj Ligi prvaka. Fiorentina je zastala još u fazi natjecanja po skupinama, dok su Juventus, Roma i Inter svoja nadmetanja okončali u osmini finala kada su bolji od njih bili Chelsea, Arsenal, odnosno Manchester United. Sve to izazvalo je strah kod Adriana Gallianija, potpredsjednika Milana (bivši sudionika Kupa UEFA-e) koji kaže:
- Samo smo korak udaljeni od gubljenja trećeg mjesta na UEFA-inoj listi, a samim time i jednog mjesta u Ligi prvaka.
Sljedeće će sezone tri najbolje plasirane zemlje s UEFA-ine liste imati zagarantirana tri mjesta u Ligi prvaka i jedno u posljednjem krugu kvalifikacija. Države plasirane od četvrtog do šestog mjesta imat će dva sigurna mjesta u natjecanju i jedno u kvalifikacijama.
U ovom trenutku vodeća je Engleska sa 76.7 bodova, slijedi Španjolska sa 73, te Italija sa 62.4 boda. Četvrtoplasirana Njemačka sakupila ih je 54, što znači da bi, ukoliko neki od preostalih njemačkih sastava u Europi (Bayern, Werder, HSV) ostvari bolji plasman od posljednjeg aktivnog talijanskog kluba (Udinese), Njemačka za sezonu 2010/11 mogla preteći Talijane po broju klubova.
Prije samo deset godina Italija je bila vodeća na UEFA-inoj listi, a Engleska je zauzimala šesto mjesto...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Knight Cross 14.03.2009.

    To je sve zato kaj ove godine nema AC Milan-a u LP a on je u posljednjih 5godina jedini spašavo obraz Serie A

  • siptarcina 14.03.2009.

    Daj HNL u par mjesta pa da vam porazbijamo izloge , zapalimo stadione , izvrijeđamo igrače , ....

  • Hrc_dinamo 13.03.2009.

    tak im i treba,nek se trse malo vise od ostalih pa ce doci i rezultati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare