To je to što me zanima!

Ivan Dodig senzacionalan, srušio i Ernestsa Gulbisa

Ivan Dodig iznenađujuće se plasirao u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon 1. nositelja Andrejeva, svladao je i Latvijca Ernestsa Gulbisa
Vidi originalni članak

Nakon sata i 45 minuta Dodig je pobijedio 20-godišnjeg Latvijca Ernestsa Gulbisa 7-6(3), 6-3 i tako osigurao prolazak u četvrtfinale, gdje će igrati protiv pobjednika meča Mario Ančić - Teimuraz Gabašvili. Prije PBZ Zagreb Indoorsa 23-godišnji Dodig nije nikad pobijedio na ATP turniru, točnije samo je jedanput nastupio, i to protiv Novaka Đokovića u Marseilleu prošle godine. No u Zagrebu je prvo pobijedio Igora Andrejeva, a potom je bio bolji i od Gulbisa. U prvom servis gemu meča Dodig je morao spašavati, i uspješno je to učinio, tri break prilike, nakon čega su oba tenisača relativno lagano osvajali svoj početni udarac. Sve do 5-5. Tad je Gulbis napravio prvi break u meču te došao u priliku servirati za prvi set. No darovao je dvostrukom servis pogreškom Dodigu povratak u meč (6-6), ali je isto tako bolje otvorio tie-break (3-1). No od tog trenutka Dodig je osvojio šest poena zaredom!
Takav kraj prvog seta umnogome je uvjetovao drugi, gdje je Dodig do breaka došao pri 2-2. Potom je, praktički meč-loptu, imao na 4-2 (nova break šansa), ali se u tom trenutku, samo nakratko, Gulbis spasio od poraza. Na 5-3 Dodig je propustio prvu meč loptu, ali je pri vodstvu 5-4 sigurno odservirao izgubivši samo jedan poen na servis za novu veliku pobjedu.
Dodig je prije PBZ Zagreb Indoorsa bio na 425. mjestu ATP ljestvice. Ujedno je time broj hrvatskih četvrtfinalista, zasad, povećan na tri (Veić, Čilić, Dodig), a prilike da budu tamo još imaju Mario Ančić i Ivo Karlović.

PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo:
Dodig - Gulbis 7-6(3), 6-4
Hernych - Mathieu (4) 6-7(7), 6-4, 6-2

Idi na 24sata

Komentari 5

  • macak599 05.02.2009.

    Ahahaha netko dize grdnu lovu na ovom turniru :)))

  • Necro 05.02.2009.

    Kako ispadaju nositelji dobro da nije Nadal u ovom turniru jer bi i on ovdje izgubio.XD Krajan se komotno mogao vratiti iz penzije i osvojit ovaj turnir sa pozivnicom XD Ok salu na stranu ovo je u najmanju ruku sumnjivo. Nisu Andrejev i Gulbis bezveze tako dobro plasirani na atp listi kao ni Dodig na 425 sa 24 godine. Ajde dao Bog da se varam, vidjet cemo kako ce igrati na stranim turnirima.

  • JAX 05.02.2009.

    bravooooooooo sad sam upravo namjestio da to napisem

Komentiraj...
Vidi sve komentare