To je to što me zanima!

Ivan Gudelj nakon poraza: Kao da mi je netko umro

Rene Borković, švicarski golman, hrvatskog podrijetla, golom u posljednjoj sekundi odnio Hrvatima plasman na Europsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Ne znam jesam li ikad doživio veći šok... Kao da mi je netko od najbližih umor, teška je glasa pričao izbornik reprezentacije Ivan Gudelj. Na “kormilo” je sjeo prije dvije godine i u tom razdoblju Hrvatska je “poharala” kvalifikacijama. Gruziju 4-0, Bugarsku 2-0, s Mađarima 0-0. Potom Dansku 3-0, Belgiju 4-0... Bez primljenog gola. Protiv Švicaraca nam je trebao bod. Samo bod.
- Igrači su plakali, zaista je bilo teško. Znao sam da gol možemo primiti samo iz prekida. Toga sam se najviše plašio. Na žalost, bio sam u pravu - ispričao je Gudelj. U zadnjoj sekundi utakmice, nakon kornera, golman Rene Borković koljenom je ugurao loptu u gol. Kao i drugi švicarski golman, obojica su hrvatskog podrijetla.
- Da, bosanski sam Hrvat - na engleskom je jeziku kratko odgovorio švicarski junak. Dok su se Švicarci od sreće gađali blatom, Gudeljevi igrači prolijevali su suze.
- Siguran sam da bi ova generacija bila u samom vrhu Europe. Trebat će vremena da dođem sebi. Na teškom terenu nismo nametnuli našu igru i eto... Oni su to kaznili - završio je Gudelj.

1. Nakon pobjede nad Danskom 3-0 i Belgijom 4-0, Hrvatskoj je za nastup na EP-u trebao samo bod protiv Švicarske, koja je u prva dva kola imala jedan poraz te jednu pobjedu.

2. Zbog nevremena te teškog i blatnjavog terena, utakmica je odgođena za 24 sata i počela je u utorak u 15 sati.
- Tražili smo dugo teren, bilo je blato, ma užas - kaže Gudelj.

3. Na semaforu 0-0. Četvrti sudac je pokazao dodatne tri minute. Istekle su i te tri minute i počela se igrati peta!! Čekao se još samo korner Švicaraca. U napad je otišao i golman. I zabio.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare