To je to što me zanima!

Ivan Gudelj: Nažalost, naš liječnik mi je umro na rukama

Michel Platini me faulirao, a liječnik reprezentacije dr. Mladenović dotrčao je do mene i srušio se. Nažalost, preminuo je kasnije u bolnici, rekao je Ivan Gudelj
Vidi originalni članak

Bilo je vruće. Dr. Mladenović bio je stariji gospodin. Krenuo mi je pomoći, a oživljavali su njega. Nažalost, nisu uspjeli. Preminuo je, prisjetio se Ivan Gudelj, koji je 1984. odigrao sve tri utakmice za Jugoslaviju u Francuskoj.

- Sjećam se da smo kupili nekakve maske, ogrnuli se plahtama te išli od sobe do sobe i plašili suigrače - rekao je Gudelj, jedan od sedmorice hrvatskih nogometaša u ondašnjoj reprezentaciji.

Igrali su još Zlatko Vujović, Velimir Zajec, Boro Cvetković, Tomislav Ivković, Stjepan Deverić i Branko Miljuš...

- Puno je igrača došlo u Francusku ozlijeđeno, ali to nam nije bio alibi.

Belgija ih je lako pobijedila, ali ono što se dogodilo protiv Danske nitko nije mogao ni sanjati.

- Uh, popili smo pet komada protiv jedne od najjačih danskih reprezentacija u povijesti - kaže Tomo Ivković, koji je branio samo taj susret.

Najbolje je Jugoslavija odigrala protiv pobjednika turnira Francuske, predvođene sjajnim Michelom Platinijem. Platouche je na tom prvenstvu zabio devet golova, a Jugoslaviji je “utrpao” hat-trick.

- Imao je sjajan pregled igre, slobodan udarac izvodio je kao da loptu baca rukom - zaključio je Ivan Gudelj.

Arconadin kiks odlučio je finale

Gotovo 47.000 navijača natiskalo se na Park prinčeva. U prvom poluvremenu nije bilo golova. U 57. minuti Platini je slabo izveo slobodan udarac, ali španjolskom golmanu Arconadi lopta je ‘iscurila’ kroz ruke. Na samom kraju utakmice zabili su za 2-0.

Poredak:

1. Francuska

2. Španjolska

3. Danska

4. Portugal

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ReggochOch 05.06.2012.

    Platini,Gires,Tigana....Sjećanja na djetinjstvo odmah dođu. Ivan Gudelj pakleni igrač Splitskog Hajduka koji zbog bolesti (žutica) nije napravija ništa od karijere ,jedan od najjačih veznjaka onog vremena.. Mene osobno je podsjećao, na Raykarda ili Redonda...to je bio pravi gospodin u kopačkama..

  • Rodrigo de Bivar 05.06.2012.

    Gudelj je legenda nogometa, pratio sam i svjetsko prvenstvo u Španjolskoj kada je Zajec napravio faul dva metra prije šesnajsterca a sudija Sorensen dosudio penal, bila su to neka druga vremena,danas to ne bi prošlo.

  • mile7 05.06.2012.

    prije je bio platini,sada je platimi:(((

Komentiraj...
Vidi sve komentare