To je to što me zanima!

Ivan je naš Superman: Ključan čovjek za rušenje Portugalaca

Ivan Perišić je hrvatski Superman, ključan čovjek za rušenje Portugala. S jedne strane Cristiano Ronaldo, superstar s Madeire, s druge mali iz Omiša. Pa tko koga...
Vidi originalni članak

Uoči utakmice sa Španjolskom, kad je bilo jasno da smo osigurali osminu finala, izbornik Čačić mu je prišao i upitao: “Ivane, želiš li da te odmorim”. A Perišić ga je pogledao, gotovo zbunjeno, i odgovorio: “Ne, ne treba mi odmor, želim igrati”.

Eto, to je Ivan Perišić, frajer za kojega se danas otimaju Barcelona, Manchester United, Chelsea i PSG. Nogometno umijeće koje pokazuje na Euru otvorilo je oči čelnicima najvećih svjetskih klubova, ali on je i u fizičkom smislu - zvijer.

Kad je zabio gol “furiji”, skinuo je dres i pokazao savršeno isklesano tijelo, svaki mišić je na svome mjestu, kao dokaz da je iza njega tisuće i tisuće treninga.

- Dok je bio u mlađim kategorijama Hajduka, nakon redovitog treninga dolazio bi još odraditi jedan sat sa mnom. Vidjelo se u startu da je to jako nadareno dijete s iznimnom kordinacijom i smislom za nogomet. Nije ni čudo da je tako brzo napredovao - kaže Zoran Vulić, samo jedan od trenera s kojima je Perišić dodatno trenirao i krčio sam sebi put prema uspjehu.

Radio je i s Goranom Šušnjarom, još jednim bivšim igračem Hajduka, poboljšavao je tehniku, ali i fizičke karateristike, koje je danas doveo gotovo do savršenstva. Košarkaški reprezentativac Kruno Simon, koji se zbližio s Perišićem tijekom ove sezone, jer su obojica u Milanu, impresioniran je kolegom nogometašem.

- Nevjerojatan je. Taj čovjek dođe u dvoranu i zakuca bez zagrijavanja! - rekao je Simon.

Za čovjeka visokog 187 centimetara to baš i nije uobičajeno, daleko od toga, no njegov odraz uspoređuju s Ronaldovim, nije to velika razlika. A Ivanu košarka nije nepoznanica, kao uostalom ni većina drugih sportova.

- Dok sam igrao košarku, znao sam ga voditi na trening. I dođe na ‘basket’, rastura. Gleda na TV-u Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu, uzme reket i rastura. Ma čega god se uhvatio, u svemu je bio dobar. Ali nogometu, naravno, ništa nije moglo konkurirati - kaže Ivanov otac Ante.

Dakle, čovjek je skočan, toliko brz da mu i Sergio Ramos može samo staviti soli na rep, pa još i oni njegovi “bicikli”...

- Kad vidim kako njima lomi protivnike, osjetim i ja malo ponosa jer se sjećam kako sam s njim kao klincem vježbao upravo taj dribling - pohvalio se Zoran Vulić.

Ukratko, Perišić je naš Superman, ključan čovjek za rušenje Portugala. S jedne strane Ronaldo, superstar s Madeire, s druge mali iz Omiša. Pa tko koga...

DRIBLER -  Juanfran je ponajbolji bek na svijetu, ali Perišić je u sudaru s njim dobio šest od sedam duela! A s Fabregasom - četiri od četiri

STATISTIKA: lopta je puno kod njega, daje i završne pasove, rijetko vraća unatrag. Zato je sjajan podatak da ima čak 69% točnih dodavanja

LIJEVA, DESNA, JEN, DVA, TRI - Perišić je dešnjak, ali oba je gola na Euru zabio lijevom nogom. Kao i slobodnjak San Marinu na Rujevici...

Idi na 24sata

Komentari 81

  • GJURO 25.06.2016.

    Hrvatska ce danas pobijedit, a SDP-ovci ce zalovati

  • _LORD_ 25.06.2016.

    srbiia srce

  • crni2012 25.06.2016.

    mrzim kad nasi novinari ovoliko hvale nase pa onda na kraju bude problema..... Ali samo znam da večeras slavimo 2:1 Ajmo VATRENI ! ! !

Komentiraj...
Vidi sve komentare