To je to što me zanima!

Ivan Jurić: Pa nije nogomet NBA

Serie A je održala izvanredan sastanak večeras i Juventus, Inter i Milan tvrde da žele uvijek igrati u prvenstvu i ostalim domaćim natjecanjima, a u europskima dok ne krene Superliga
Vidi originalni članak

Juventus, Inter i Milan uvjeravaju da žele nastaviti igrati u Serie A iako su se priključili Superligi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa je upozorila i klubove i igrače koji sudjeluju u Superligi da će im zabraniti nastupe u svim svojim natjecanjima, uključujući nacionalna prvenstva, te svjetska i europska prvenstva.

Serie A održala je izvanredni sastanak u ponedjeljak navečer i sva tri odbjegla kluba nazočila su.

- Klubovi osnivači Superlige nastavit će igrati u svojim domaćim natjecanjima i, do samog početka Superlige, Juventus je voljan sudjelovati u europskim natjecanjima na koja se plasira - objavio je Juventus nakon sastanka.

I oba milanska giganta potvrdila su da žele ostati dio Serie A. Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina bio je na Uefinom Izvršnom odboru i naglasio kako Superliga šteti europskom nogometu.

A kao i na svakoj drugoj održanoj danas, i na redovitoj konferenciji za medije Hellas Verone, uoči utakmice s Fiorentinom, tema je bila Superliga. Trener Ivan Jurić ima jasan stav:

- Nogomet je drugačiji od drugih sportova, duboko se ukorijenio, nije to kao NBA - rekao je hrvatski trener i nastavio:

- U nogometu govorimo o kulturi, ljubavi i strasti. Na ovaj način idemo za poslovnom stranom, gledajući navijače iz drugih država, koje nemaju takvu sportsku kulturu. Pokretanje Superlige bila bi baš šteta, mnogi su klubovi već izgubili novac zbog covida i pokušavaju se oporaviti.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Laky_2 20.04.2021.

    izjava ko da ja kažem nije košarka liga prvaka hahaha

  • 20.04.2021.

    Oni bi ostali u ligi dok ne počne super liga,pa odma ih izbacit iz lige i natjecanja pa nek treniraju jedni sa drugima

  • Laky_2 20.04.2021.

    apsolutno treba podržati superligu..ako e nesto ne promjeni , nogomet Ce se skroz ugasit..pa 60% posto mladih vise ne prati nogomet..to je provjereni postotak..klubovi u dugovima, gledanost nikad manja..Superliga Ce bit odlicna stvar samo da ovo zmijsko leglo UEFA i FIFA prestanu držati monopol

Komentiraj...
Vidi sve komentare