To je to što me zanima!

Ivan Jurić zaustavio Montellin sjajan niz: Genoa razbila Milan

U nastavku je Milan krenuo agresivnije, ali brutalnim startom stopera Gabriela Palette, crveno-crni ostaju s igračem manje. I tu je priča bila gotova
Vidi originalni članak

Nogometaši Genoe slavili su protiv Milana 3-0 na Luigi Ferrarisu na otvaranju 10. kola talijanske Serie A. Izabranici Ivana Jurića sasvim su zasluženo pobijedili iako je od 56. minute Milan igrao s igračem manje. Vincenzo Montella je u Genovu stigao sa sjajnim nizom od pet pobjeda i jednim remijem u zadnjih šet utakmica, ali je teško nastradao od momčadi sa sredine tablice.

Genoa je prije početka utakmice bila 12., a Milan 3. No pošto je relativno mlada momčad 'rossonera' slavila protiv Juventusa na San Siru za vikend, osjetio se i umor kod nekih igrača, pa je Montella morao napraviti neke promjene u momčadi. Odrazilo se to na igri, Genoa je već nakon 11 minuta vodila golom Ninkovića. Slaba igra obje momčadi u prvom poluvremenu i Genoa na odmor odlazi s golom prednosti.

U nastavku je Milan krenuo agresivnije, ali brutalnim startom stopera Gabriela Palette, crveno-crni ostaju s igračem manje. I tu je priča bila gotova.

Probao je Montella taktičkim izmjenama, do 70. minute je iskoristio sve tri zamjene, ali nije mogao ništa. Ivan Jurić savršeno je posložio svoju momčad s tri igrača u obrani za ovaj dvoboj, Carlos Bacca je bio odsječen većinu vremena dok je glavni razigravač M'Baye Niang bio dobro zatvoren.

Sedmerostruki osvajač Lige prvaka je čak i dominirao posjedom nakon isključenja, imao i par sjajnih akcija, ali nije mogao zabiti. Bilo je pitanje vremena kad će primiti još jedan pošto se u potpunosti otvorio s igračem manje. Prvo je Kucka zabio autogol u 80., a zatim je Pavoletti poslao Donnarummu u jednu, a loptu u drugu stranu nakon što je u 86. minuti izašao sam pred gol.

Genoa je ovom pobjedom skočila na sedmo mjesto s 15 bodova, dok je Milan ostao treći s 19.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Stradlin 25.10.2016.

    Dobili smo što smo i zaslužili, a interesantno da smo baš proigrali kad je Paletta izbačen (sasvim opravdano, budala naj običnija)! Uostalom, ne kupuješ obrambenog (došao bez odštete) iz kluba koji ispada (Parma) iz lige. Usput piše se Paletta a ne Palleta kao u podnaslovu. Stigao je umor iz derbija, Milan nije postojao, čak ni motor ekipe Bonaventura nije funkcionirao. Od 70-te nešto se pokrenulo ali sjeo je drugi gol i bilo je gotovo, Kucka se pružio koliko je mogao ali bilo je dovoljno nažalost samo za autogol a ne za izbacivanje lopte u korner. Treći gol školica nogometa i za udžbenike "kako se rješiti obrambenog igrača", fantastično. Zabili su nam i 4-ti gol al je poništen zbog nekakvog kao zaleđa... Klasični DNA Milana, pogini u derbiju i onda to "mlijeko" proli na malima! Ništa, glavu gore i nastaviti raditi, rezultati će doći! ROSSONERO PER SEMPRE

  • ACM_1899 25.10.2016.

    Montellin poraz. Napravio je niz grešaka koji su rezultirale katastrofom. Prva je odmaranje Abate i Susa(napravio u 20 min. kao svi ostali u cijeloj utakmici) iako je iduća utakmica piknik doma s Pescarom. Inače,Poli i Honda su bili najgori na terenu. Već na poluvremenu je trebao izbaciti nekog od njih,ili obojicu. A što reći na uvođenje Adriana,najbeskorisnijeg igrača sezone do sad,u situaciji kad je očajnički trebao gol. Frustrirajuće je da se ovako prosipaju bodovi.

  • Dalmacija u srcu 25.10.2016.

    Jurić jedan od rijetkih koji diže ugled hrvatskog nogometa u serii a dok ga razno razni Pjace, Rogovi, Brozoti i Co sramote di god stignu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare