To je to što me zanima!

Ivan Perišić zabio za bod Bruggea, tuga u Toulouseu

Stop nasilju, poruka je koju su nosili Beograđani na dan kad je Partizan izgubio od Šahtara. U isti tren Perišić je tužnom Toulouseu uzeo pobjedu
Vidi originalni članak

Tuga je vladala u Toulouseu, suze su tekle u potocima na tribinama uoči početka ogleda domaće momčadi i Club Bruggea. Navijač francuskog kluba poginuo je nakon što su ga Grobari prebili u Beogradu, njegova slika na transparentu poslužila je kao oproštaj navijača od pokojnog kolege. A na terenu golova nije bilo do početka nastavka, kada su poveli gosti iz Bruggea. Francuzi su odmah izjednačili, a pet minuta prije kraja i poveli. Ali pobijediti nisu uspjeli zahvaljujući - Ivanu Perišiću. Bivši junior Hajduka zabio je u sudačkoj nadoknadi, spasio bod Belgijcima i još malo rastužio ionako tužne navijače Toulousa.
Partizan je gostovao u Donjecku, a za to je vrijeme u Beogradu kolona onih normalnih odala počast nesretnom Francuzu. Nosili su natpis "Stop nasilju", predsjednik Boris Tadić zapalio je svijeću na mjestu stradanja, a Partizan je istovremeno dobivao - "po lampi". Darijo Srna odigrao je 75 minuta u pobjedi 4-1, u utakmici u kojoj je sve bilo jasno već nakon prvog dijela. Šahtar je vodio 2-0, u nastavku zabio još dvaput, a Partizan je tek u završnici malo ublažio poraz.
Briljira u Europskoj ligi Red Bull Salzburg, ista ona momčad koja je "nepravedno" izbacila Dinamo. Nakon što su dobili Lazio u gostima (2-1), pobijedili su i Villarreal doma 2-0. Janko je zabio prvi gol, a drugi prijatelj Denisa Glavine, onaj sjajni Kamerunac Tchoy. Marc Janko utakmicu je otvorio golom u 22. minuti, nakon čega je domaćin čuvao svoju prednost. Konačni udarac zadali su posrnuloj španjolskoj momčadi u 84. minuti, kada je Tchoy uništio sve njihove nade. Lazio se iskupio za poraz na staru i 4-0 pobijedio Levski u Sofiji. Matuzalem je započeo niz, nastavili su Zarate, Meghni i Rocchi.
Everton je gubio od BATE Borisova pa na kraju slavio 2-1, u Bjelorusiji i dalje nikome nije lako. BATE je poveo, ali Everton je već u idućem napadu vratio stvari na početak. Do pobjede ih je odveo Cahill u 77. minuti. AEK je na svom travnjaku dobio Benficu, momčad koja ima Saviolu, Aimara i Nuna Gomesa nije uspjela uzeti ni bod u Grčkoj. Za slavlje momčadi iz Atene pogodio je Majstovorić. McCarenov Twente doma je remizirao sa Steauom, a Fenerbahce je do pobjede u Moldaviji odveo Brazilac Alex.

SKUPINA G
LEVSKI - LAZIO 0-4 (Matuzalem 22, Zarate 45, Meghni 67, Rocchi 73)
RED BULL - VILLARREAL 2-0 (Janko 21, Tchoy 84)
SKUPINA H
SHERIFF - FENERBAHCE 0-1 (Alex 53)
TWENTE - STEAUA 0-0
SKUPINA I
AEK - BENFICA 1-0 (Majstorović 43)
BATE - EVERTON 1-2 (Lihatarovič 67 / Fellaini 68, Cahill 77)
SKUPINA J
ŠAHTAR - PARTIZAN 4-1 (Lomić 24-ag, Adriano 38, Jadson 55, Rakitskij 67 / Ljajić 87)
TOULOUSE - CLUB BRUGGE 2-2 (Sissoko 55, Gignac 84 / Akpala 53, Perišić 90)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • taurus1986 02.10.2009.

    E moj Hajduče,svi juniori Hajduka zabijaju u euro ligi,i to svi koje si da praktički mukte,sta bi bilo da su u Hajduku danas!! Strašno je sta se radi od bilog anđela,sramota!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare