To je to što me zanima!

Ivan Rakitić: Bio je ovo jedan savršen tjedan za Barcelonu

Prvo moramo misliti na sebe i nastojati pobijediti u svim tim utakmicama, a onda gledati što radi Real Madrid, rekao je Ivan Rakitić koji je zabio Espanyolu u pobjedi 3-0
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je u subotu postigao drugi gol za Barcelonu u pobjedi od 3-0 nad Espanyolom, rekao je kako će sada svaka od tri preostale utakmice do kraja prvenstva biti izuzetno teška u utrci s Real Madridom.

- Sada je svaka utakmica jako teška. U svim susretima protivnici imaju svoje ciljeve uoči kraja a mi svoje. Svjesni smo da moramo pobijediti sve nadolazeće utakmice - izjavio je 29-godišnji vezni igrač nakon utakmice.

Barcelona je nakon prvog poluvremena koje je završilo 0-0 zabila tri gola u drugom poluvremenu. Prvi gol je postigao urugvajski napadač Luis Suárez u 50. minuti.

- Znali smo da će doći trenutak kada ćemo zatresti mrežu. Čitavo vrijeme smo igrali s tom mišlju, a tako je na kraju i bilo. Odradili smo veliki posao i sada moramo nastaviti ovako - rekao je Rakitić.

Napomenuo je kako u svlačionici ovo gostovanje u gradskom derbiju nisu smatrali najtežom utakmicom na putu do završetka sezone premda su ga neki komentatori tako označili zbog velikog rivalstva u prethodnim utakmicama.

Rakitić prestigao i Petrića, ispred njega ostala samo petorica mega-napadača!

- Ovo je faza kada su sve utakmice problematične bez obzira na protivnika - napomenuo je hrvatski reprezentativac.

Barcelona iduće kolo igra doma protiv petoplasiranog Villarreala, pa gostuje kod Las Palmasa i u posljednjem kolu na svom stadionu čeka Eibar.

- Prvo moramo misliti na sebe i nastojati pobijediti u svim tim utakmicama, a onda gledati što radi Real Madrid - istaknuo je Rakitić.

Barcelona i Real Madrid imaju po 81 bod, no madridska momčad ima utakmicu manje, gostovanje kod jedanaestoplasirane Celte Vigo. Real Madrid u idućem kolu gostuje kod Granade koja je u subotu izgubila sve šanse za ostankom u ligi, a onda pred svojom publikom čeka četvrtoplasiranu Sevillu, a u zadnjem kolu gostuje kod Málage.

Rakitić je u posljednjih šest dana zabio dva gola i upisao tri asistencije.

- Ova pobjeda u derbiju zatvorila je jedan savršeni tjedan. Zadovoljan sam zbog još jednog gola, hvala Messiju na asistenciji - naglasio je Rakitić.

Prošlu nedjelju je zabio Real Madridu na Santiago Bernabéu, pa dva puta asistirao protiv Osasune, a u subotu je nakon prodora i dodavanja Messija zatresao mrežu Espanyola u 76. minuti. U prošlom kolu trebao je izvesti penal protiv Osasune, no prepustio ga je veznom Javieru Mascheranu koji ga je iskoristio za svoj prvi gol u Barceloninom dresu. Dokapetan hrvatske reprezentacije zabio je ove sezone osam golova te se po broju golova nalazi iza napadača Lionela Messija, Luisa Suáreza i Neymara.

Barcelona brani naslov osvojen prošle sezone dok je Real Madrid posljednji put bio prvak 2012.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • profi19 30.04.2017.

    Nazalost za njega i Barcelonu pre kasno.

  • jmdelpotro 30.04.2017.

    Izuzev el classica, Rakitić je odigrao svaki meč loše ili ispod prosjeka ove sezone; sad očekujem komentare kako pljucamo bezveze zato što su naši, al ovo je jedna surova realnost. Loš si Ivane, loš si i u reprezentaciji, ni sjena onog igrača iz Seville i reprezentacije od prije 3-4-5 godina.

  • komentator__Luka 30.04.2017.

    rakitić je i dalje loš samo što ga sad malo vade ti golovi, tko gleda površno misli kako je proigrao, a zapravo nije

Komentiraj...
Vidi sve komentare