To je to što me zanima!

Ivan Rakitić postao stranac s najviše nastupa za Sevillu

Bivši 'vatreni' je u ogledu sa Starom Damom došao do brojke od 290 nastupa za Sevillu u svim natjecanjima. Doduše, Raketa je u Sevilli sve samo ne stranac...
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić (35) u četvrtak je sa Sevillom odigrao 1-1 kod Juventusa u prvoj utakmici polufinala Europske lige, a taj njegov nastup zauvijek će ostati zapisan u povijesnim knjigama andaluzijskog kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, bivši 'vatreni' je u ogledu sa Starom Damom došao do brojke od 290 nastupa za Sevillu u svim natjecanjima te postao stranac s najviše nastupa u povijesti kluba! U Top 5 su još Frederic Kanoute, Renato, Ever Banega i Dani Alves.

Doduše, Raketa je u Sevilli sve samo ne stranac. Ipak se radi o čovjeku koji tamo živi sedam godina i uživa status apsolutne legende. A osjećaji su obostrani... Rakitić je zaljubljen u grad, ljude, klimu i hranu, a u Sevilli je upoznao i suprugu Raquel s kojom je u travnju proslavio jubilarnu, 10. godišnjicu braka.

NAJAVA POLUFINALA Rakitić: Moji roditelji nisu jeli da bi mom bratu kupili kopačke, moje kćeri imaju što god požele

Međutim, kada uzmemo u obzir njegovu čitavu karijeru, Rakitić je još uvijek najviše utakmica odradio u dresu Barcelone (310) s kojom je u šest sezona osvojio čak 13 trofeja. Ipak, i to će se gotovo sigurno promijeniti sljedeće sezone. Ugovor sa Sevillom veže ga do ljeta 2024.

Podsjetimo, Rakitić je prvi put u Sevillu stigao 2011. iz Schalkea, a tri godine kasnije prešao u Barcelonu, iz koje se vratio 2020.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ssssssssss 12.05.2023.

    Najbolji hrvatski igrac svih vremene bez premca . Jako podcjenjen

  • Cvijet Cvijetu Buketic Buketu 12.05.2023.

    a domacica?

  • arow 12.05.2023.

    Odličan sinoć,šteta što ne igra za repku

Komentiraj...
Vidi sve komentare