To je to što me zanima!

Ivan Šuker: Prvi korak? Riješiti slučaj Bender; želim promjene

Još su dva mjeseca do EuroBasketa i želio bih da Zagreb živi s EuroBasketom. Htio bih da Zagrepčani na svakom koraku osjećaju da se nešto događa, kaže Šuker
Vidi originalni članak

Ivan Šuker, bivši ministar financija, u nedjelju je postao novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza nakon što je Danko Radić, dosadašnji šef, povukao kandidaturu "zbog zdravlja". Sve je bio plod dogovora, tvrdi član HDZ-a.

- Drago mi je da je završilo ovako, da smo poslali poruku jedninstva ljudima koji rade u hrvatskoj košarci. Dakle, krenuli smo s dva protukandidata i na kraju smo u interesu hrvatske košarke napravili što smo napravili. Mislim da je poslana jedna lijepa poruka i na svima nama je da radimo za dobrobit hrvatske košarke u budućnosti. Htio bih zahvaliti gospodinu Danku Radiću, koji se usprkos teškoj bolesti trudio da savez itekako funkcionira. Naravno, on će biti tu, pri savezu i košarci koliko god bude mogao i još jednom mu hvala za sve ove godine - rekao je Šuker, prenosi službena stranica HKS-a.

Gorući problem u hrvatskoj košarci trenutačno je slučaj Dragana Bendera, reprezentativca Hrvatske do 19 godina kojem je savez zbog ugovora s različitim dobavljačem opreme zabranio nastupiti na Svjetskom prvenstvu na Kreti. Kako se sada čini, na Mundijal se Bender neće vraćati, ali Šuker će ga nastojati uključiti u sastav reprezentacije koja će nastupiti na EP-u do 18 godina.

- Prvi korak je već u ponedjeljak u ponedjeljak vidjeti kako da se riješi slučaj Bender. To je sada primarna stvar, ne od danas nego od jučer - kazao je Šuker i nastavio o prvim potezima u fotelji predsjednika:

- Još su dva mjeseca do EuroBasketa i želio bih da Zagreb živi s EuroBasketom. Htio bih da Zagrepčani na svakom koraku osjećaju da se nešto događa jer ako to ne postoji, onda to nije prava stvar. Ako postignete dobru atmosferu i još k tome dođe rezultat, onda je to najveći plus za organizaciju košarke i nešto što će privući mlade da se bave košarkom. Bez toga ne možemo ništa napraviti.

Šuker ima u planu promjene Upravnog odbora HKS-a na način da će njegovi članovi biti zaduženi za određena područja. Primjerice, jedan dopredsjednik brinut će o ekonomskom, a drugi o sportskom dijelu.

- Sada je imperativ prikupiti sponzore za EuroBasket, a nakon toga slijede klubovi, odnosno hrvatska liga. To je po meni dugoročan i ozbiljan projekt kojeg treba dobro osmisliti, trebaju u njega ući poznata imena. Po meni je to jedini način da HKS dobro funkcionira i da rasteretimo male klubove koji su se našli na marginama - naglasio je Šuker zaključivši da "ženskoj košarci treba hitno pomoći".

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bajica1009 30.06.2015.

    Odbio ga Pivac, odbio ga Ravlić PIK Vrboec ga neželi i eto ga u košarki čovjek je stvarno karakteran jadna nam je košarka Perasoviću operi ruke i na put slaba valjda,

  • perica 100 29.06.2015.

    samo kod nas toga ima zato ja navijam za slovence neka kosarka pobjedi a ne banda

  • guronja 29.06.2015.

    prvi korak je otići u Ameriku dići kredit ili kako bi šuki rekao zadižnicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare