To je to što me zanima!

Ivanković: Nismo zaslužili izgubiti, bili smo bolji

Boško Balaban sasvim je opravdao moje povjerenje, a u tri smo utakmice promašili previše šansi, rekao je strateg "modrih"
Vidi originalni članak

Smrtno ozbiljna lica, pogledom u pod, stigao je pred novinare Branko Ivanković.
- Teško je sada bilo što komentirati. Puno smo očekivali, znali da su tvrdi. Ali, smatram da nismo zaslužili poraz - prve su riječi Dinamova trenera.
Dugo je dvojio staviti u momčad Tadića ili Balabana. Odlučio se za Boška i, kako kaže, nije zažalio zbog odluke.
- Balaban je opravdao moje povjerenje. Ne žalim što sam mu dao prednost - rekao je Ivanković.
Možda njegovo povjerenje i jest opravdao, no navijači su mu zviždali cijelu utakmicu.
Iako je bilo vidljivo da je HSV doista bolja momčad, trener Dinama to nije želio priznati:
- Bili smo bolji u prvom poluvremenu i ničim nismo zaslužili poraz. Drugi gol smo primili kad je praktički bila gotova utakmica.
Dinamo je u tri utakmice u Kupu Uefe stvorio više od 20 prilika, a zabio jedan gol. Suparnici su stvorili šest i zabili - četiri.
- Skupo su nas stajale te promašene šanse, a kad ne zabijete, nervoza se reflektira i na obranu, pada koncentracija i obrana funkcionira na sasvim drugi način. Sve bi bilo drugačije da smo protiv Basela zabili samo pola šansi. Imali bismo šest bodova i gol razliku 10-2.



"OVOJ MOMČADI ZA NEŠTO VIŠE TREBA NEŠT0 VIŠE"

Neshvatljivo je, ali istinito da Dinamovi igrači ne znaju sustav natjecanja. Da su izgubili 1-0, u Rennesu bi im bila dovoljna i minimalna pobjeda od 2-1. Ovako, treba dva razlike.
- Nismo na terenu razmišljali o gol razlici. Šteta, da je barem ostalo 1-0. HSV nije odigrao spektakularno, došao je po bod, a uzeo tri - rekao je Luka Modrić.
Svi igrači slažu se da je HSV najozbiljnija momčad ove jeseni u Maksimiru.
- Oni su svjetska momčad. Iz tri prilike zabili su nam dva gola. No ne mislim da su bili bolji ili da su imali više sreće, samo su bili bolji u realizaciji - rekao je Georg Koch.
Najrealniji u procjenama bio je Ognjen Vukojević.
- Za nešto više u Europi ovoj momčadi treba nešto više.

VIŠE OD PET SATI BEZ GOLA U MAKSIMIRU
To više nije slučajno. Točno pet sati i 19 minuta Dinamo uzalud napada u europskim utakmicama u Maksimiru, “modri” nisu kući zabili ni Ajaxu, ni Baselu, a ni HSV-u. Zadnji Dinamov europski gol u Zagrebu dao je Luka Modrić protiv Werdera iz penala. Otada Dinamo u Maksimiru kao da je začaran, momčad koja u gostima baš svakom suparniku zatrese mrežu nekim čudom kući jednostavno ne može zabiti. Srećom, s Rennesom igraju u gostima!



MENADŽERIMA LUKA NAJBOLJI
To što je Dinamo izgubio, za menadžere i skaute, koji su došli gledati Luku Modrića, ne znači mnogo. Opet je blistao, izaslanici više od 40 velikih klubova - od Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja do Bayerna i Borussije Dortmund - imali su što vidjeti.
- Da, svi se slažu, Luka je bio najbolji - rekao je menadžer Marko Naletilić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • hipron 06.12.2007.

    Vatreni su bili bolji,ali suci su krivi,nisu htjeli uzeti mito,pa da poludiš.Vatreni neki dan : Bit Ćemo Prvaci Europe ??

  • 06.12.2007.

    Sa ovim igracima dalo se vise napravit u Evropi. Svoju ulogu nije dobro odigrao samo Ivankovic.

  • hajduk1903 06.12.2007.

    ajde ivankovicu ne seri, bolji ste vi vec 4 utakmice pa imate 1 bod, lipo pojacaj ekipu pa daj ostavku, btw, da je bilo koji igrac igra umisto balabana u kvalifikacijama za LP, dinamo bi danas igra u ligi prvaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare