To je to što me zanima!

Ivanković: Važne odluke ću donijeti na 11.000 metara

Trener Dinama je uoči utakmice u Belfastu zadnje dvojbe rješavao u avionu. A dvojbe su Suarez ili Mikić te Tadić ili Mario Mandžukić u napadu
Vidi originalni članak

Liga prvaka, u sedmome mjesecu?! Otkad to LiInfield igra Ligu prvaka, čudio se tamnoputi Julius, koji radi na check-inu londonskog Heathrowa - međustanici na putu za Belfast. Valjalo mu je objasniti da je ovo pretkolo i da nije za njih, Engleze, nego za nas Hrvate i Sjeverne Irce.
- Aaa, kvalifikacije. Linfield, kažete? Ako vaši dečki njih ne mogu pobijediti, e onda stvarno - rekao je i podrugljivo se nasmijao.
Branko Ivanković ne slaže se s Juliusom. Ustao je rano, iz ormara izvadio pažlivo ispeglano odijelo s Dinamovim grbom, navukao cipelice i već oko osam sati stigao na Pleso.
Sjeo je za novinarski stol. Ozbiljan, jer on Linfield shvaća - ozbiljno.
- Nisu oni rekreativci kao što se piše, to je ozbiljna momčad i ne očekujem nikakvu šetnju kroz Sjevernu Irsku. Suarez ili Mikić i Tadić ili Mandžukić. To su dvije dvojbe i razriješit ću ih u avionu, tamo negdje na 11.000 metara visine. Ha-ha! - počeo je priču Ivanković i stao kad se pojavio veliki gazda.
Svjež i odmoran u pratnji brata Zorana i njegove supruge, Zdravko Mamić prišao je stolu.
Trener je prvi pružio ruku, ali ona je ostala visjeti u zraku nekoliko sekundi. Zdravko je najprije pozdravio sve ostale i tek na kraju njega:
- Bok, 'coach’!
Stisak ruke i trener je još koju minutu elaborirao o Linfieldu, europskim koeficijentima, Mikiću... A onda je zbrisao u “tamu svoje kože” - gore, na 11.000 metara.

'MODRI' U BELFASTU BEZ DVAJU TOMISLAVA
Bez Tomislava Šokote i Tomislava Mikulića stigao je Dinamo u Belfast. Službenog objašnjenja za njihov izostanak nema. I dok je Šokota navodno imao problema s ozljedom, Mikulić bi trebao biti sasvim zdrav i njegov izostanak s popisa putnika za Belfast mogao bi značiti da je stoper na izlaznim vratima. Za njega je navodno prilično zainteresirana Rijeka.

"PUNO SU JAČI, ALI MORAMO VJEROVATI"
Golman Linfielda Alan Mannus bit će u srijedu navečer jedan od najzaposlenijih na terenu Windsor Parka. Svjestan je težine zadatka.
- Znamo da je Dinamo vrlo jaka momčad, bolja od nas. No ako ćemo prije početka susreta unaprijed potpisati poraz, onda nemamo ni trunke šanse. Što se mene tiče, volim imati pune ruke posla - našalio se Mannus.

DUHOVI IZ PROŠLOSTI PROGONE DINAMO
Dinamo i dalje ispašta zbog katastrofalne sezone od prije četiri godine kad su “modri” završili u Ligi za ostanak pa idućeg ljeta nisu mogli uzeti ni bod u euronatjecanjima. Koeficijent se računa u razdoblju od pet godina, a u pretkolima za pobjedu se dobiva samo 0,33 boda za Uefin koeficijent. U skupini Lige Uefe pobjeda vrijedi 2, a remi jedan bod.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BBBoXer 16.07.2008.

    hahaha ovom liku na slici jaje ispalo looooooool

  • kika_gnc 15.07.2008.

    ivanković treba razmišljat dal da ostavi balabana ili tadića,a ne mandžukića....mandžukić je jedini napadač koji treba bit u sigurnih prvih 11 a ne balaban...

  • Barney 15.07.2008.

    Manđukića odpocetka jer smatram da je bolji igrac od Tadica a kad su vec potrosili lovu za Suareza onda ga nek i stavi da igra. Sta sad komplicira?! Ako su pisali za Suareza da je pojacanje za Dinamo onda neka i to dokaze inace jebes takvo pojacanje koje ti sjedi na klupi. A za Mamica su napisali da je \"gazda\"...iako svi znamo da je \"šerif\".

Komentiraj...
Vidi sve komentare