To je to što me zanima!

Ivano Balić: Najvažnije je da me ništa više ne boli

Nakon ozljede lista desne noge Ivano je odigrao 12 minuta protiv Kine i po svemu sudeći će biti spreman za važnu utakmicu u četvrtfinalu
Vidi originalni članak

Napokon sam zaigrao i najvažnije je da me ništa ne boli, a radio sam gotovo sve nagle pokrete, rekao je Ivano Balić nakon 12 minuta odigranih protiv Kineza.
- Dobro je, bit će još bolje u četvrtfinalu, a osjećam i da se momčadi vraća samopouzdanje - dodao je prvi svjetski rukometaš.
S povezom na ozlijeđenom desnom listu Ivano nije uspio zabiti gol iz dva svoja pokušaja, no najvažnije je da je tu...
- Bilo je jako bitno da se Ivano pojavi na terenu protiv Kine, a ne u četvrtfinalu. Test je u potpunosti uspio i mislim da ćemo moći puno ozbiljnije računati na njega u sljedećem susretu - komentirao je povratak svog prvog igrača izbornik Lino Červar, koji je ogled protiv slabih Kineza iskoristio za uigravanje i povratak samopuzdanja.
- Važno je bilo i da se konačno nitko ne ozlijedi. Previše smo dosad imali nesreće. Za mene je brzina reakcije temeljna stvar u rukometu, a zbog silnih izostanaka ozlijeđenih igrača nismo imali dovoljno situacijskih treninga - kaže Červar.
Nakon 15 minuta semafor je pokazivao nezamisliv rezultat - gubili smo od Kine 11-6. Ali dobri su oni, tvrdi Červar.
- Kina je vrlo dobra momčad i fali joj samo međunarodnog iskustva, pa rade dosta tehničkih pogrešaka. Ipak, sredinom prvog dijela oni su vodili pet razlike, a mi smo imali crnu rupu u igri, što se ne smije događati u četvrtfinalu - rekao je Lino.
A s kim ćemo igrati u četvrtfinalu nakon Kine nismo znali.
- Koga god dobijemo, bit će teško jer, ponavljam, svi su jaki. Južna Koreja je veliko iznenađenje, u formi su. Iako im fali visine i snage, sve nadoknađuju strašnom brzinom i savršenom tehnikom. Ako budemo igrali s Korejom, možda ćemo imati psihološku prednost jer smo ih u pravilu uvijek pobjeđivali na velikim natjecanjima - analiirao je Červar pa rekao ponešto i o Islandu:
- To je reprezentacija čiji svi igrači nastupaju u najjačim ligama svijeta, španjolskoj i njemačkoj. imaju sjajne pričuve, a jedino su možda slabi na poziciji vratara.
Možda protivnik bude i Njemačka...
- Oni su prvaci svijeta i valja biti uvijek oprezan s njima, iako i njih muče ozljede - zaključio je Červar, koji će u četvrtfinalu trebati Petra Metličića u puno boljem izdanju nego dosad.
- Nemam samopouzdanje, nisam u pravoj formi nakon artroskopije koljena, no najvažnije je da momčad pobjedi u četvrtfinalu, pa makar ja opet igrao slabo - priča Pero, kojeg veseli povratak Balića.
- Ivano se vratio i to je najvažnije, nadam se da ću i ja proigrati. Ne znam baš u čemu je problem, jer je sa koljenom sve u redu, dobro sam radio - kaže Metličić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mexton 18.08.2008.

    ma hrvatska je najbolja, sve najbolje nasima, drzite se kraljevi :)))

  • sanjaR 18.08.2008.

    Pero Metlicic i ne imati samopouzdanje - sorry stari, ne ide to zajedno. ;) Glave gori i po medalju, ma kakvog ona sjaja bila! Ivano care!

Komentiraj...
Vidi sve komentare