To je to što me zanima!

Ivica dobio startnu 'tricu', Talijani govorili hrvatski

Muški slalom na Sljemenu započet će Reinfried Herbst, a nakon Manfreda Moelgga na startu će se pojaviti Ivica Kostelić. Tako je odlučio ždrijeb
Vidi originalni članak

Ovdje s vama je uvijek zabavno, rekao je, sa šeširom na glavi, odlično rasploženi Kanađanin Michael Janyk na ždrijebanju startnih brojeva. Snijeg i hladnoća nisu spriječili Zagrepčane da u velikom broju dođu na Trg bana Jelačića, a netko od njih je ulovio i majicu koju je među gledatelje bacio baš Janyk, koji će u srijedu startati deseti.
- Bok svima! - na hrvatskom je s pozornice pozdravio Talijan Giorgio Rocco prije nego je doznao da je izvukao startni broj četiri.
- Dobra večer svima! - odmah nakon njega uzviknuo je njegov sunarodnjak Manfred Moelgg, koji će sa starta krenuti drugi.
A ono najvažnije dogodilo se tek na samom kraju ceremonije. Nakon što je Reinfried Herbst izvukao startni broj jedan, na pozornicu je stigao Ivica Kostelić. Kako je bio posljednji, već je znao da će krenuti treći na Sljemenu.
- Bok, Zagreb! - rekao je Ivica dok su se negdje u pozadini čuli taktovi one njegove "Johnny Be Good".
Protekle dvije godine Ivica je bio drugi na 'svom' brdu, ovoga puta muči ga koljeno i neće biti lako.
- Koljeno nije u idealnom stanju, ali skijao sam i prošlih sezona s bolovima, jednako kao i moja sestra Janica. I išlo nam je sasvim dobro - kaže Kostelić.

STARTNA LISTA ZA SLJEME:
1. Reinfried Herbst (Austrija)
2. Manfred Moelgg (Italija)
3. Ivica Kostelić (Hrvatska)
4. Giorgio Rocca (Italija)
5. Manfred Pranger (Austrija)
6. Julien Lizeroux (Francuska)
7. Mattias Hargin (Švedska)
8. Benjamin Reich (Austrija)
9. Giuliano Razolli (Italija)
10. Michael Janyk (Kanada)
11. Andre Myrer (Švedska)
12. Silvan Zurbriggen (Švicarska)
13. Patrick Thaler (Italija)
14. Mario Matt (Austrija)
15. Marcel Hirscher (Austrija)

PRVA VOŽNJA U 15.15, DRUGA U 18.30 SATI
U prvim godinama Snježne kraljice noćni slalom bio je ženski, no sada su noć preuzeli muškarci. Prva vožnja slaloma u srijedu počinje u 15.15 sati, a druga je na rasporedu u 18.30. Cijeli program trebao bi završiti prije 19.30, tada će se spustiti zastori na šesti skijaški spektakl na Sljemenu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mangart 06.01.2010.

    ja samo neznam zašto je nagradni fond na sljemenu najveći u svjetskom kupu? bez kostelićevih se to nemože ni na koji način isplatiti. činjenica je da zanimanje opada i da će svake godine biti sve manje posjetitelja. ja osobno volim skijanje, gledao sam ga i gledat ću ga na tv, sa i bez kostelića. nije me sram navijat za slovence, niti imam razloga pljuvat po austrijancima. nažalost sa kostelićima i umire naše skijanje. svaka čast i dimu i šmšalu, pa i jelušički i fleissici, ali od njih nikad ništa. tu i tamo poneki bljesak i to kad svi ostali zakažu......

  • drug Tito_1 06.01.2010.

    igara i kruha za neuk puk dok mafija krade........

  • ivedome 06.01.2010.

    Skijanje pratim nit zbog Janice nit zbog Ivice već što ga volim kao sport. Drago mi je da smo dobili utrke na sljemenu. A istina je da stvarno trošimo previše srestava za tu utrku. Sređivanje staze traje predugo,i ovo veličanje svega na tv-u. Mi smo naj, radi kontra efekt i zasičuje narod i tjera ga od utrka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare