To je to što me zanima!

Ivica Kostelić završio avanturu na Islandu: Umoran, ali sretan

"Ponestalo nam je snijega 20 kilometara prije cilja pa smo planinarili sve do gradske zone Reykjavika i trga Halgrimskirkja gdje su nas pozdravili prijatelji i navijači", napisao je Ivica Kostelić
Vidi originalni članak

Čak dva tjedna ranije od planiranog Ivica Kostelić (36) završio je svoju islandsku avanturu "TransIceland 2016". Najtrofejniji hrvatski skijaš u četvrtak je došao do cilja u glavnom islandskom gradu Reykjaviku nakon promjene rute i povoljnije konfiguracije terena za završni dio pothvata.

"Pokušali smo izgurati do kraja sve do cilja danas i uspjeli smo! Počeli smo sa šetnjom od Thingvellira do Reykjavika i lagano putovali jer je Janica ponijela sa sobom dodatnu opremu i odvezla je u Reykjavik. Pridružili su nam se Steini i njegov prijatelj Jon", napisao je Ivica na Facebooku i dodao:

"Imali smo sreće što smo došli na snijeg uzduž planinskog lanca Mossfelsheidi, ali nam ga je ponestalo 20 kilometara prije cilja pa smo skinuli skije i planinarili sve do cilja u gradskoj zoni Reykjavika. Bili smo umorni, ali sretni što smo došli do cilja, trga Halgrimskirkja gdje su nas pozdravili prijatelji i navijači."

Ekspedicija je počela avanturu 31. ožujka s očekivanom dužinom puta od 730 kilometara u smjeru sjeveroistok - jugozapad. No na kraju je udaljenost skraćena za više od 200 kilometara. Od 15 dana putovanja, jedan nisu putovali zbog nevremena, a loše vrijeme pratilo ih je dodatna dva dana:

"Presretan sam s našim putovanjem. Miha Podgornik i ja funkcionirali smo savršeno i stekao sam velikog prijatelja. On je najbolji pomagač koga bi svatko poželio! Snimio je cijeli put i napravio sjajne snimke. Puno hvala mojoj sestri Janici koja je vodila logistiku i bez čije bi pomoći ovo putovanje bilo nemoguće", zaključio je Ivica Kostelić koji napokon odlazi na zasluženu stanku uoči odluke o eventualnom umirovljenju.

Statistički podaci Ivičina pothvata:

dužina puta 497 km
dana na putu 15 (uz 1 dan pauziranja zbog nevremena)
najveća dnevna udaljenost 62 km (15. dan)
prosječna dnevna udaljenost 35,5 km
najveća udaljenost u sat vremena 5,9 km (10. dan)
ukupno hodanja 124 sata
prosječna brzina putovanja 4 km/h
put prijeđen na skijama 438 km (86,53%)
put prijeđen na nogama 59 km (13,47%)
najniža točka 0 m
najviša točka 1030 m
najniža temperatura -13°C
najjači vjetar oko 80 km/h
sunčanih dana 8
oblačnih dana 4
nevrijeme 3 dana
prosječna dnevna kalorijska potrošnja 6705 kcal
najveća dnevna kalorijska potrošnja 8356 kcal (15. dan)

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • marinero h 04.06.2016.

    Bravo Ivice .... vidimo se opet na Mljetu

  • šumarstvo 17.04.2016.

    divim se Ivici i obitelji Kostelić, a ovak jalni biti i ove bolesne komentare mogu dati samo oni koji ništa u životu nisu niti mogu napraviti osim prdnutu, svatko dobronamjeran i pozitivan ovo može samo pohvaliti i biti sretan da smo imali takvu sreću imati takve sportaše, napravili su nezamislivu promociju Hrvatske i promakli skijanje u Rh, naša djeca mogu samo pozitivno učiti iz svega ovoga pa i svih podviga i dokumentaraca o njima i priča koje ćemo im mi pričati jer se bojim da oni neće biti ta generacija koja će imati priliku doživiti ovak sjajnih 15tak godina hr skijanja.

  • strmi007 16.04.2016.

    svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare