To je to što me zanima!

Ivica Križanac: Moj Zenit itekako zna s najvećima

U reprezentaciji su me sjajno prihvatili, od oružara Pile do Bilića. Najbolji sam s Pletikosom, Vejićem, Srnom i Klasnićem, kaže Ivica Križanac
Vidi originalni članak

Ivica Križanac stigao je u St. Peterburg toliko umoran da je pola nedjelje prespavao. Na povratku sa subotnjega gostovanja kod Tereka nešto se zakompliciralo sa zrakoplovom i prvaci Rusije stigli su kući tek sutradan ujutro. Dan u St. Peterburgu, trening pa opet na put. Zenit debitira u Ligi prvaka.
- Dogovor je bio da propustim neke manje važne utakmice u prvenstvu zbog tih prepona, s kojima u zadnje vrijeme imam problema, ali zaostajemo za vodećima i sad nam je svaka utakmica bitna. Zabio sam gol i izašao nakon 45 minuta, za svaki slučaj. Nema potrebe riskirati, vodili smo 3-0. A u srijedu igramo protiv Juventusa u Ligi prvaka - rekao je Križanac i dodao:
- Baš sam razgovarao s Dickom Advocaatom nakon treninga. Gledao ih je protiv Udinesea i kaže mi da njihov novi napadač Amauri izvanredno igra glavom. I meni se čini da je sjajan igrač...
Zenit je dopala skupina s izrazitim autsajderom, BATE-om iz Borisova, i s dva velikana europskog nogometa - Realom i Juveom.
- Oni imaju tradiciju, jedino što nama nedostaje. Pokazali smo da se možemo nositi s najvećima, pobjeđivali smo Bayern i Manchester United. Budite sigurni da se ni u Torino ne dolazimo braniti - najavio je 29-godišnji stoper Zenita.
Budući da Robert Kovač ima crveni karton, Križanac bi 11. listopada u Harkovu mogao biti Bilićev ključni obrambeni igrač.
- Slaven odlučuje, nisam ja jedini - ima nas 4-5 na toj poziciji. Ja sam uvijek spreman i ne bojim se. Tremu sigurno neću imati - rekao je Križanac i dodao:
- U Zenitu igra njihov kapetan Timoščuk. Nije igrač koji će podvaliti loptu, ali je radnik, kao Niko Kovač. Mislim da smo bolji. Ako dobijemo, u igri smo za drugo mjesto, ako već ne možemo do prvog. A ja mislim da možemo!

'EVO ZAŠTO JE LUKA MOJ NAJDRAŽI TRENER'
Luka Bonačić moj je najdraži trener. Baš sam ga prije šest mjeseci slučajno sreo u zrakoplovnoj luci. Uvijek mi ga je drago vidjeti, rekao je Križanac i nastavio:
- Kad je preuzeo Slaven, doveo me na probu i prošao sam. Ali u trećeligašu Omišu, gdje sam igrao, prvi put su u povijesti tražili odštetu. I to 25.000 maraka.
Naravno da Slaven nije htio platiti toliku odštetu za igrača iz 3, lige. Onda je Bonačić otišao k mojem ocu, dao mu svojih 12.000 maraka i rekao neka im poruči da je to sve što će dobiti. Kako mi onda ne bi bio najdraži?!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vinine 16.09.2008.

    mirni1 legenda si nasmija sam se ko budala svaka čast...

  • luckystrike 15.09.2008.

    Bilić je protiv engleske napravio veliku grešku,ponajprije što je ovog momka izaostavio iz prvih jedanest!Momak koji nas možda ne bi spasio od poraza al definitivno bi pojačao našu obranu!Hrvatska reprezentacija tu je najslabija,igrači su ostarili i treba im zamjena.Čisto sumljam da ćemo sa ovakvom obranom izboriti svjetsko...

  • mirni1 15.09.2008.

    šteta, dečko je standardan, dobro igra u klubu i ne vidim razloga da nije standardan u repki. svakako prije brata također i klokana

Komentiraj...
Vidi sve komentare