To je to što me zanima!

Ivica Olić pogodio za HSV, Jena šokirala Bielefeld

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hamburg se probio u četvrtfinale uz jedan gol Ivice Olića. Manje uspješan bio je Schalke Ivana Rakitića, kojeg je nakon penala izbacio Wolfsburg
Vidi originalni članak

Niželigaš Carl Zeiss Jena pobrinuo se za najveće iznenađenje osmine finala njemačkog nogometnog Kupa. Amateri iz Jene senzacionalno su protiv Arminije Bielefeld slavili 2-1 izbacivši tako bundesligaški klub iz natjecanja. Prema očekivanjima, momčad Bielefelda povela je preko Wichniareka u 42. minuti orijentiravši se u nastavku utakmice na obranu. Nepunih šest minuta prije kraja uslijedio je, međutim, prvi šok za goste - Petersen je glavom izjednačio na 1-1. Domaćini su senzaciju upotpunili četiri minute prije isteka produžetka kada je Simak s bijele točke pogodio za konačnih 2-1. Hrvatski branič i član Arminije Andre Mijatović u 106. minuti je napustio teren.
Dvoboj Essena i Hamburga nije bio niti približno toliko dramatičan. Renomirani gosti poveli su već u šestoj minuti preko kapetana Rafaela van der Vaarta. U 52. minuti Ivica Olić glavom je spustio loptu za Trochowskog, koji 'topovskim' udarcem s preko trideset metara udaljenosti povećava prednost gostiju. Hrvatski reprezentativac i sam se upisao među strijelce u 55. minuti. Van der Vaart je prevario obranu Essena preciznim dodavanjem, a Olić je pored nemoćnog golmana Masucha zabio u lijevi donji kut za konačnih 3-0.
U dvoboju između Wolfsburga i Schalkea odluka o pobjedniku pala je tek nakon izvođenja jednaesteraca, a domaćinima je četvrtfinale promašajem s bijele točke osigurao stoper Schalkea Krstajić. Ivan Rakitić na travnjaku se zadržao do 76. minute bez konkretnijeg učinka, a umjesto njega u igru je ušao Kobiaschvili. Schalke je poveo nakon nepunih pola sata igre golom Loevenkrandsa, a u sudačkoj nadoknadi Karimov je izjednačio na 1-1 i svojoj momčadi otvorio put ka četvrtfinalu.

NJEMAČKI KUP - OSMINA FINALA:
Essen - Hamburg 0-3
Jena - Bielefeld 2-1
Bremen II - Stuttgart 2-3
Wolfsburg - Schalke 5-4
Aachen - 1860 Muenchen 2-3
Hoffenheim - Rostock 2-1
Wuppertal - Bayern 2-5
Dortmund - Bremen 2-1

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kakma 31.01.2008.

    Sada samo FC Bayern München protiv 1860 München.Novi stadion bi bio premalen za toliko gledatelja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare