To je to što me zanima!

Ivica Osim sastavio dream team: U napadu je Ronaldo

Ivica Osim (69), bivši trener Željezničara, Sturma i Partizana te izbornik Japana i Jugoslavije sastavio je svoju najbolju momčad svih vremena sa SP-a
Vidi originalni članak

Legendarni trener odmara se u obiteljskoj kući u Austriji i za japansku televiziju komentira Svjetsko prvenstvo u JAR-u.
- Ovo zasad je sramota. Bez rizika nema dobrog nogometa. Izbornici samo kalkuliraju - rekao je Ivica Osim, kojeg su razočarala prva dva kola natjecanja.
Švabo je sastavio svoju najbolju momčad svih vremena sa SP-a, a kako kaže, prije se na tom natjecanju igralo puno bolje.
- Novac će uništiti nogomet. Samo kad se sjetim utakmica na SP-u 1986. ili 1990. godine. To je bilo sjajno. Maradona, Platini i ostali - kazao je Osim i dodao:
- Za mene je Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici bunt autsajdera.

GOLMAN - RENE HIGUITA

On je bio najatraktivniji golman. Radio je nevjerojatne stvari na golu. Godinama je branio za Kolumbiju. Za mene je Rene Higuita najbolji golman.
DESNI BEK - LILLIAN THURAM
Dominirao je na natjecanju 1998. godine. Bio je briljantan. Mogao je igrati na svim pozicijama u obrani. Imati Thurama u momčadi bilo je pravo bogatstvo za trenera.
DESNI STOPER - GUIDO BUCHWALD
Bio je jedna od najjačih karika Njemačke 1990. godine. Bio je sjajan u skoku i duelu. U finalu SP-a u Italiji sjajno je zaustavio velikog Diega Maradonu.
LIJEVI STOPER - PAOLO MALDINI
Bez njega ne mogu zamisliti ovaj sastav. Legenda Milana i Italije. Maldini je jedan od najboljih braniča svih vremena. Šteta što nije uzeo naslov na SP-u.
LIJEVI BEK - BIXENTE LIZARAZU
Jedno vrijeme je bio neprijelazan. Igrao je jednako dobro u obrani i u napadu. Bio je prgav, ali trenerima su se uvijek sviđali takvi igrači. Morate imati takvog igrača.
ZADNJI VEZNI - DUNGA
Legendarni kapetan Brazila 1994. godine. Podigao je pehar na tom natjecanju, i to zasluženo. Igrao je sjajno, bio je lider u velikoj momčadi s Romarijem.
PREDNJI VEZNI - ZINEDINE ZIDANE
Virtuoz. Odigrao je sjajno finale SP-a 1998. godine, a vratio se 2006. Tad je opet bio najbolji igrač Francuza. On je jedan od najboljih svih vremena na SP-u.
DESNO KRILO - MICHEL PLATINI
Igrač koji je pucao najbolje slobodnjake na svijetu. Nije imao sreću da osvoji SP, ali je zato uzeo europski naslov 1984. godine. Bio je majstor s loptom.
LIJEVO KRILO - CLAUDIO CANIGGIA
Zapamtio sam ga dobro 1990. godine. Tad sam bio izbornik Jugoslavije i imao sam priliku uživati u njegovim partijama. To su mu bile najbolje utakmice u karijeri.
NAPADAČ - DIEGO MARADONA
Najveći svih vremena. Njegovi golovi su najljepši u povijesti. Bio je blizu naslova i 1990., ali je nesretno izgubio. U ovoj momčadi on je sigurno glavni igrač.
NAPADAČ - RONALDO
Obožavao sam gledati Brazilca. Obilježio je natjecanja 1998. i 2002. Napravio je veliku karijeru. Najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava.

PRIČUVE - OLIVER KAHN, FABIO CANNAVARO, SAFET SUŠIĆ, ROMARIO, HRISTO STOIČKOV, THIERRY HENRY

Idi na 24sata

Komentari 14

  • championreal 20.06.2010.

    samo je jedan el fenomeno...obožavam ga jednostavno...puna soba mi je njegovih postera

  • fuc 20.06.2010.

    ronalda potpisivam...daleko najbolji napadac svih vremena...

  • rt dobre nade 20.06.2010.

    slazem se sa osimom u svemu, mozda je golmana bilo i bolji ali i ovo je OK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare