To je to što me zanima!

Ivičini slalomski nastupi na Igrama: Od haklanja do srebra

Kostelić je svoj slalomski put na Zimskim olimpijskim igrama počeo u Salt Lake Cityju kad nije završio drugu vožnju. Bio je šesti u Torinu te srebrni u Vancouveru
Vidi originalni članak

Ivici Kosteliću današnji nastup na stazi Roza Hutor bit će četvrti slalomski na Zimskim olimpijskim igrama. Profesor je na proteklim trima Igrama imao mješoviti uspjeh, ali sa svakim novim nastupom bio je sve bolji.

Sve je počelo na Zimskim olimpijskim igrama u američkom Salt Lake Cityju 2002. godine kad je bio jedan od favorita za medalju. Početkom te sezone pojavio se niotkud slavivši u Svjetskom kupu sa startnim brojem 64 u Aspenu, a očekivanja su tad bila velika. Nakon prve vožnje bio je nadomak medalji zauzevši treće mjesto, no to je ipak ostalo san nakon što je u drugoj vožnji haklao vrata te nije završio utrku. Tad je zlato uzeo Francuz Jean-Pierre Vidal.

Četiri godine kasnije stigla je nova prilika u Torinu, no Kostelić ni tad nije došao do toliko željene medalje u svojoj disciplini. Završio je tek šesti sa 1.31 sekundom zaostatka za pobjednikom Benjaminom Raichom. No Ivici taj plasman nije toliko teško pao jer je došao do svoje prve olimpijske medalje, srebra u superkombinaciji.

U Vancouveru 2010. godine Profesor je konačno došao do slalomske medalje, nažalost, nije bilo zlato, koje mu je izmaknulo za 16 stotinki. Jedini koji je bio brži od njega bio je Talijan Giuliano Razzoli. Na slalomskom srebru u slalomu dodao je još jedno u superkombinaciji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • jelovomoguce 22.02.2014.

    Kako možete uspoređivati Ivicu sa Severinom? Sramite se. Njega ne stavljaju na naslovnicu zato što se obukao ovako ili onako, zato što je otišao u šoping i slično. Već zato što je godinama pronosio hrvatsko ime u svijet. Možda sad i nije najbolji, ali zaslužuje ovakav ispraćaj i dostojan kraj karijere. Kada itko od vas postigne nešta u životu javite se.

  • strmi007 22.02.2014.

    Vjerujemo da može

  • rvatin 22.02.2014.

    Ma kog više zanima aj ivica, njegovo vrijeme je prošlo a mi imamo važnijih problema. Baš me briga za njega i za slalom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare