To je to što me zanima!

Ivo Baldasar se pita: Kako će se Hajduk brinuti o Poljudu?

Mogućnost da Grad dokapitalizira klub ustupanjem Poljuda, o kojoj su 24sata prva pisala, sviđa se novom gradonačelniku Splita. Sljedeći korak bit će temeljita studija
Vidi originalni članak

Ideja o dokapitalizaciji Hajduka poljudskim stadionom čini mi se zanimljiva. Volio bih da je netko razradi, da napravi kompletnu studiju kako bismo se uvjerili u njenu isplativost, kaže Ivo Baldasar.

Novi splitski gradonačelnik, s obzirom na to da je u prošlome mandatu bio gradski vijećnik, dobro je upoznat s problemima Hajduka, ali i Grada koji ne zna što bi sa stadionom jer ga ne koristi, ali ga prema ugovoru mora održavati.

- Hajduk bi sigurno profitirao, no nisam siguran koliko bi imao financijske snage da samostalno gospodari stadionom u koji dugo nije ulagano i hitno mu je potrebna temeljita rekonstrukcija. Uprava Hajduka hrabro se bori s problemima, no bojim se da bi rekonstrukcija i održavanje stadiona bili prevelik zalogaj za njih. Naravno, ako ne bi dobili strateškog partnera - rekao je gradonačenik Baldasar, koji je oprezan kad je riječ o prodaji dionica strateškom partneru, odnosno nekome tko bi kupio većinski paket dionica Hajduka i time dobio priliku gospodariti stadionom.

- Odluka o prodaji većinskog paketa dionica, prema mojem mišljenju, nadilazi funkciju gradonačelnika i Gradskog vijeća. Dok sam ja gradonačelnik, takvu odluku mogu donijeti samo građani Splita na referendumu - zaključio je Baldasar.

Ideju bi mogao poduprijeti i bivši gradonačelnik.

- Pokaže li studija da je dokapitalizacija stadionom dobra za Hajduk, ja i moji vijećnici dignut ćemo ruke za to. No dobro ćemo razmotriti je li to dobro za Hajduk ili za nekoga privatno - kaže Željko Kerum.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bayfuncro 16.06.2013.

    a tko će financirati hajduk i obnovu stadiona?? porezni obveznici?? da bi se igrao nogomet, da bi se ljudi veselili, kad već ništa ne rade, i nemaju što za jest...

  • chelseaMG 16.06.2013.

    bal baltazar, bal baltazar.....hahahaha

  • Firefox_1 16.06.2013.

    Ekonomski jedino moguće riješenje je poklonit stadion Hajduku. Uračunat ga u temeljni kapital kluba i uz 20 pravno važećih ugovora sa mlađim talentima, ponudit klub na svjetskom financijskom tržištu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare