To je to što me zanima!

Ivo Karlović izgubio od Federera šesti put u nizu

U osmini finala turnira u Rimu Ivo je izgubio 7-6, 6-3 od prvog igrača svijeta. Dosad su igrali šest puta, a Karlović nikad nije uspio pobijediti
Vidi originalni članak

Stvarno je jako dobar igrač, nije lako igrati protiv njega, rekao je Roger Federer nakon što je 7-6 (4), 6-3 pobijedio najbolje postavljenog hrvatskog tenisača u osmini finala Rima.
Više od sat i pol trebalo je Švicarcu da iz turnira izbaci posljednjeg preostalog Hrvata u ždrijebu. Ivo je odigrao odličan prvi set, doveo ga do tie-breaka, ali tamo je propustio svoje prilike. I onda u drugom setu dvaput izgubio servis...
Rimska zemlja je najsporija na Touru, kažu tenisači. No Karlovića to nije spriječilo da ispali čak devet asova u prvom setu.
- Na početku je bilo jako teško. Ivo je stvarno odlično servirao i na trenutke sam pomišljao da ga nikako ne mogu ugroziti. Zato sam postao i malo nervozan - kaže Federer.
Karlović je u prvom setu spasio čak šest Rogerovih prilika za break, jednu od njih i na set-loptu. Imao je i Ivo dvije šanse za break, ali nije ih iskoristio. U tie-breaku je pri 2-2, na Federerov servis, imao čisti zicer, ali od mreže je otišlo u aut. Pri 3-3 Federer je došao do prvog mini-breaka, no Ivo se pri 5-3 vratio. Ali onda izgubio oba servisa i Federer je poveo. U drugom setu Švicarac je do prvog breaka u meču došao u petom gemu.
- Nakon toga sve je bilo lakše, konačno sam shvatio da imam meč u svojim rukama - tvrdi Federer, koji je još jednom 'breaknuo' Karlovića na 5-3 i otišao u četvrtfinale, u kojem ga čeka Radek Stepanek. Čeh je izbacio Nalbandiana, može li i Federera?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare