To je to što me zanima!

Ivo Karlović: Žao mi je ako je nekog uvrijedio moj SMS

Hrvatski tenisač Ivo Karlović u svom pismu piše o razlozima otkaza Olimpijade te navodi da mu je žao ako je otkazivanje SMS-om nekoga uvrijedilo
Vidi originalni članak

Na nekorektno pisanje nekolicine nestručnih i nedobronamjernih osoba o meni sam, moram priznati, već navikao. Barem kad se radi o Hrvatskoj, jer vani, na žalost, imam znatno bolji medijski tretman.
Ipak, zbog onih ljudi koje zanima tenis i koji na bilo koji način prate moje rezultate - stalo mi je da se ovim putem kratko obratim i medijima i široj javnosti.
Nakon uspješnog nastupa na turniru u Cincinnatiju, dobio sam virozu s visokom temperaturom, te mi je liječnik savjetovao da nikako ne putujem za Kinu. Osim bolesti i propuštene prilike za nastup na Olimpijskim igrama, zbog čega mi je posebno žao, dočekali su me krajnje negativni napisi u hrvatskim medijima.
Za one koji ne znaju, nastup na Olimpijskim igrama otkazuje se putem ATP organizacije, što sam i učinio po službenoj proceduri, a moje daljnje neformalno dopisivanje s članovima Hrvatskog teniskog saveza ne bi niti trebalo biti predmetom rasprave.
Koliko sam po reakcijama medija shvatio, moje javljanje SMS-om prikazano je neumjesnim, a želim naglasiti da su između Saveza i mene SMS i e-mail uobičajeni načini komunikacije. Naime, stalno sam na putu i tako nam je najednostavnije komunicirati, pogotovo s obzirom na vremenske razlike.
Dosad nitko iz Saveza niti Olimpijskog odbora s tim nije imao problema. Bilo mi je bitno da informacija dođe na vrijeme i nisam sagledao situaciju u kontekstu da bi to nekog moglo povrijediti. Ako sam uvrijedio neke ljude zbog načina komunikacije, žao mi je jer mi to nije bila namjera – a ovih dana namjeravam i osobno razgovarati s onima koji su se mogli naći uvrijeđenima te tako razjasniti situaciju.
U svakom slučaju, ako to još nije jasno, naglašavam - bila bi mi čast da sam se mogao pridružiti našim sportašima u Pekingu kojima želim puno uspjeha. Na kraju bih iskoristio ovu priliku i dodao kako bih volio da, za razliku od ovakvih proizvoljnih tumačenja, u hrvatskim medijima u budućnosti bude više fokusa na sportske rezultate i uspjehe, što je i meni samom cilj.

'IVO ĆE IGRATI U DAVIS CUPU'
Karlović ima jedan nestandardan način komunikacije, što se na prvi pogled može shvatiti kao omalovažavanje sadržaja. Digla se pretjerana buka oko njegova SMS-a. Žao nam je što se razbolio uoči OI-ja nakon sjajne pobjede protiv Federera, a na njega računamo u Davis Cupu, izjavio je Radimir Čačić, predsjednik HTS-a. (vp)

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mazur 13.08.2008.

    stvarno ovog debila treba protjerat iz Hrvatske!!!

  • KujtimShalja 13.08.2008.

    nekad sam branio karlovića i bilo mi je uredu što ne želi igrati dok ljubi i čućo dobivaju veču lovu, ali ovo već graniči s debilanom. Ivo kume odjebi ti lagano za Qatar, UAE ili Dubai pa fino tamo nastupaj za njihov barjak. Meni se čini da sve te države imaju zeleno za službenu boju, pa će se tvoj pohlepni pogled dobro uklopiti dok suznih očiju budeš gledao kako se dižu zastava i tvoj bankovni račun

  • Vittela 13.08.2008.

    Mozda je aktivirao besplatne poruke pa da ne trosi telefon, poslao sms.

Komentiraj...
Vidi sve komentare