To je to što me zanima!

Iz LFP-a traže provjeru putovnica za 4 Argentinca

Vodstvo francuske nogometne lige (LFP) zatražilo je provjeru putovnica argentinskih igrača koji nastupaju u Le Championnatu
Vidi originalni članak

Reuters piše da se provjeravaju putovnice Fernanda Cavenaghija (Boredaux), Diega Placentea (Bordeaux), Maura Cetta (Toulouse) i Renata Civellija (Marseille), koji svi uz argentinsko imaju i talijansko državljanstvo.
- Postoji sumnja o lažnim putovnicama u Le Championnatu. Za nas su one valjane, ali zbog svakog slučaja i mogućih protesta na kraju sezone odlučili smo ih ponovo provjeriti – rekao je izvor iz Francuske nogometne lige, koji je želio ostati anoniman. U francuskoj ligi pravilo je da četiri igrača van Europske Unije imaju pravo nastupa u svakoj pojedinoj momčadi, dok dvojno državljanstvo igračima donosi mogućnost da se oni vode u zapisniku kao igrači iz područja EU-a. Veliki skandal u elitnom razredu francuskog nogometa dogodio se 2001. godine kada je St. Etienneu oduzeto sedam bodova radi registracije nekolicine neeuropskih igrača pod okriljem lažnog dvostrukog državljanstva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare