To je to što me zanima!

Iz Manchestera došao u Split na utakmicu protiv Istre 1961

TORCIDAŠ S OLD TRAFFORDA Frank Vlatko rođen je u Australiji, a u Engleskoj je pratio nećaka (15), talentiranog igrača. Došao je na utakmicu Hajduka i Istre...
Vidi originalni članak

U Engleskoj sam bio pratnja nećaku, koji je 15-ak dana bio u kampu za mlade nogometaše iz Australije. Kupio sam paket ulaznica za nekoliko utakmica, među kojima i onu Manchester Uniteda i Wolfsburga, kaže Frank Vlatko, australski Hrvat koji je u Hajdukovoj majici završio na fotografiji gola Juana Mate.

Djed i baka su mu s Korčule emigrirali u Brazil, gdje mu je rođen otac, koji je kasnije živio u Splitu pa se preselio u Australiju da ne bi morao u JNA. Frank je rođen u Sydneyju, govori hrvatski, ali osjeti se da mu nije primarni jezik.

Iz Engleske je u subotu navečer s nećakom došao u posjet rodbini u Split. Bio je na jučerašnjoj utakmici Hajduka i Istre, na koju ga je pozvao klub i uručio mu dar kao znak zahvalnosti za promidžbu Hajduka u svijetu.

- Svi u obitelji uvijek su bili hajdukovci. Otac je često gledao utakmice na Starom placu. Ja sam u jednom kampu u Poljskoj upoznao dečke iz Torcide, a na Poljudu sam bio 2012. kad je Hajduk igrao protiv Intera. Napravili smo transparent ‘Torcida Sydney’ od 12 metara - pohvalio se Vlatko.

Što se tiče fotografije s Old Trafforda, kaže da je samo bio na pravome mjestu. Neposredno iza gola, u prvom redu, idealno da se nađe u kadru dok Mata izvodi penal. Gledao je i Chelsea i Manchester City, ukupno pet utakmica, ali bez ovakvog efekta.

A cijeli put u Englesku može zahvaliti talentiranom nećaku, 15-godišnjem Luki Žanku.

- On je najbolji igrač države New South Wales u svojem godištu. U sezoni je zabio 28 golova u 27 utakmica, njegovi Northern Tigersi nisu izgubili niti jednu utakmicu. U Engleskoj je u kampu odigrao četiri utakmice i zabio 44 gola, poigravali su se s Englezima - kaže ponosni ujak.

Luku je upoznao s trenerom Burićem, pa tko zna, možda jednog dana postane nova zvijezda “bilih”. Zasad će malo ostati u Splitu kako bi bolje naučio hrvatski jezik.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • sonce 05.10.2015.

    POTPEC : Za hajduk se ne navija, za njega se diše i živi. Mogu mnogi govoriti protiv Hajduka šta hoče i koliko hoće ali poznatiji je u svitu od svih hrvatskih a i mnogih velikih klubova iz evrope.Živija naš Hajduk još bar 100 godina, a onda šta bog da. ==================================================================== Vidi se, da si bolestan od toga šta si nabroja je jako malo istine. Ali dećec živi idalje u svoji mašti.

  • kozaribok 05.10.2015.

    Svaka mu čast i ponosan sam da je dio nas Torcide!!!!!

  • Lyoto 05.10.2015.

    svaka cast hajdukovcima, znaju da tko zna koliko godina jos nece biti prvaci ili igrati europu ali su uvijek tu za svoj klub

Komentiraj...
Vidi sve komentare