Obavijesti

Sport

Komentari 20

Iz Manchestera došao u Split na utakmicu protiv Istre 1961

Iz Manchestera došao u Split na utakmicu protiv Istre 1961
1

TORCIDAŠ S OLD TRAFFORDA Frank Vlatko rođen je u Australiji, a u Engleskoj je pratio nećaka (15), talentiranog igrača. Došao je na utakmicu Hajduka i Istre...

VIDEO

U Engleskoj sam bio pratnja nećaku, koji je 15-ak dana bio u kampu za mlade nogometaše iz Australije. Kupio sam paket ulaznica za nekoliko utakmica, među kojima i onu Manchester Uniteda i Wolfsburga, kaže Frank Vlatko, australski Hrvat koji je u Hajdukovoj majici završio na fotografiji gola Juana Mate.

Djed i baka su mu s Korčule emigrirali u Brazil, gdje mu je rođen otac, koji je kasnije živio u Splitu pa se preselio u Australiju da ne bi morao u JNA. Frank je rođen u Sydneyju, govori hrvatski, ali osjeti se da mu nije primarni jezik.

Iz Engleske je u subotu navečer s nećakom došao u posjet rodbini u Split. Bio je na jučerašnjoj utakmici Hajduka i Istre, na koju ga je pozvao klub i uručio mu dar kao znak zahvalnosti za promidžbu Hajduka u svijetu.

- Svi u obitelji uvijek su bili hajdukovci. Otac je često gledao utakmice na Starom placu. Ja sam u jednom kampu u Poljskoj upoznao dečke iz Torcide, a na Poljudu sam bio 2012. kad je Hajduk igrao protiv Intera. Napravili smo transparent ‘Torcida Sydney’ od 12 metara - pohvalio se Vlatko.

Što se tiče fotografije s Old Trafforda, kaže da je samo bio na pravome mjestu. Neposredno iza gola, u prvom redu, idealno da se nađe u kadru dok Mata izvodi penal. Gledao je i Chelsea i Manchester City, ukupno pet utakmica, ali bez ovakvog efekta.

A cijeli put u Englesku može zahvaliti talentiranom nećaku, 15-godišnjem Luki Žanku.

- On je najbolji igrač države New South Wales u svojem godištu. U sezoni je zabio 28 golova u 27 utakmica, njegovi Northern Tigersi nisu izgubili niti jednu utakmicu. U Engleskoj je u kampu odigrao četiri utakmice i zabio 44 gola, poigravali su se s Englezima - kaže ponosni ujak.

Luku je upoznao s trenerom Burićem, pa tko zna, možda jednog dana postane nova zvijezda “bilih”. Zasad će malo ostati u Splitu kako bi bolje naučio hrvatski jezik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...