To je to što me zanima!

Iz minute u minutu: Igrači se spremaju na stadion

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ulice i trgovi u Klagenfurtu sve više su obojani u "kockasto". Navijači iz Hrvatske stižu u kolonama, a do utakmice protiv Nijemaca još je nekoliko sati
Vidi originalni članak

Iako je kiša smočila ulice i "kockaste" dresove, naši se navijači ne daju smesti i navijačka kolona je sve brojnija, a pjesma sve glasnija.
TIJEK DOGAĐAJA OD JUTRA POGLEDAJTE OVDJE

12.26
- Njemački mediji gotovo u strahu prilaze hrvatskim navijačima koji na papiru veličine jednog metra ispisuju rezultat 2-1 za Hrvatsku. Kiša je prestala padati, navijači sve više izlaze vani na terase. Ozračje je sve bolje.
12.31 - Igrači su nakon povratka iz šetnje krenuli na ručak. U hotel su došla i braća Mamić, Božidar Šikić te sin Zorana Mamića. Svi u Modrićevom dresu.
12.50 - Igrači su završili s ručkom te su se počeli okupljati na terasi hotela. Ugledali smo Pletikosu, Runju, Leku...
13.21 - Njemački navijači polako stižu u Klagenfurt, no djeluju izgubljeno. U moru hrvatskih dresova jedva se i naziru njemačke boje. "Deutschland, Deutschland, auf Wiedersehen", nastavlja se pjesma. Brojčano inferiorni Nijemci ne mogu parirati. Vade se bubnjevi, sviraju hrvatske trube i u zraku se osjeti optimizam.
13.27 - Igrači su se povukli u svoje sobe na popodnevni odmor prije utakmice.
13.44 - Nekolicina igrača sjela je na kavu, a doktori i fizioterapeuti polako se pripremaju za polazak prema stadionu. Navijači su oko hotela sve brojniji i glasniji.
13.51 - U šoping centru našla se grupica od dvadesetak Hrvata nasuprot koje je stajao jednak broj Nijemaca. Gužve na blagajnama bile su desetak metara. Na jednom se otvorila nova. I Hrvati i Nijemci pohitali su kako bi baš oni stigli prvi.
- Može slikanje?, upitao je jedan hrvatski navijač oslonivši se rukama na njemačka kolica.
- Može, odgovorili su Nijemci.
Nekoliko sekundi poslije shvatili su da su izigrani i da su hrvatski navijači već na blagajni dok oni moraju otići u drugi red.
- Prvi na blagajni, prvi terenu, pjevali su hrvatski navijači napuštajući šoping centar i kretajući prema stadionu.
14.09 - "Dobrodošli, Kroatien", odzvanjalo je sa zvučnika na središnjem trgu. U nekoliko kafića nestalo je točenog piva.
- Pobijedite Njemačku i vratite se na besplatnu rundu - obećao je vlasnik pivnice Anna.
U Klagenfurtu je sve toplije, kiše nema ni na vidiku, a pjesma navijača sve je jača. Optimizam se širi filmskom brzinom i jedva se čeka početak. Polako se kreće prema stadionu...
14.19 - Na ulicama je sve više Nijemaca koji traže karte. Svote koje nude za ulaznicu su sve izdašnije.
14.29 - Na žalost opet počinje lagano padati kiša. Našim navijačima, naravno, to ne smeta.
14.43 - Tri sata prije početka utakmice ispijaju se posljednja pića na središnjem trgu i kolone navijača kreću prema stadionu. Zbog brojnih navijača gotovo da nema slobodnih taksija, a navijači se utrkivaju ne bi li uhvatili posljednja slobodna prijevozna sredstva. Do stadiona ima skoro 40 minuta pješice, no to mnogima ne smeta i odlučuju se krenuti pješice.
14.55 - Žene i djevojke nisu posjetile igrače u hotelu u Villachu. Od obitelji su došli samo stric i bratić braće Kovač. Ali je došlo tridesetak navijača koji su preko ograde vrebali priliku za autogram ili slikanje.
15.18 - Završio je posljednji sastanak igrača i izbornika Bilića prije utakmice. Igrači su trenutno na užini.
15.27 - Supermarket sto metara od stadiona opustošili su hrvatski navijači. Kupili su zadnje zalihe piva i baš sve dresove.
Pridružila im se skupina od desetak Japanaca, koji su također kupili hrvatske dresove.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Knight Cross 12.06.2008.

    Nijemci i Hrvati prijatelji od pocetka oni pomagali nama mi njima. Nek bude rezultat 3:3 idemo se poslije tekme svi zajedno napit pozdrav SH

  • Inkoba 12.06.2008.

    Njemacak 3 : 0 Hrvatska

  • buffon_boy 12.06.2008.

    haha kako zajebaše švabe svaka čast!! :) Naprijed Vatreni! Ole, Ole, Oliću odvedi nas do vrha!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare