To je to što me zanima!

Iz minute u minutu: Prvi obračun Hrvata i Turaka

Od samog jutra osjeća se da je ovo najvažnija utakmica ove generacije. Kako za igrače, tako i za navijače, koji od jutra pristižu u Beč
Vidi originalni članak

ATMOSFERU NA BEČKIM ULICAMA I TRGOVIMA OD JUTRA PRATITE OVDJE.

12.32 - U gomili navijača šeću se i hrvatski policajci.
12.35 - Šoping prije utakmice očito je bio dobar jer naši ljudi iz trgovačkog centra izlaze punih vrećica.
12.48 - Svako malo netko od igrača izađe iz hotela, potpisuju autograme, malo prošeću i slikaju se s navijačima.
12.59 - Hrvatski navijači iz minute u minutu su sve brojniji. Ulicom prolazi Milan Bandić i od navijača dobija gromoglasan zvižduk. Jedan kafić posebno je popularan među Hrvatima. Razlog je privlačna konobarica iz Češke. Dekoltirana Suzana ima pune ruke posla s našim navijačima. Svi naručuju kave, iako ih ne piju. Jedino im je važno da ih donese Suzana.
13.02 - Igrači su otišli na ručak.
13.17 - Izgleda da ulaznice ipak neće biti tako nemoguće skupe kao što se činilo. Jedan hrvatski navijač nudi dvije za 700 eura. Ako hoćete jednu izdvojiti ćete 500 eura.
13.28 - Najbolju poziciju u gradu imaju navijači u kafiću "Kecksilber", u samom centru grada. Odmah preko puta su ekskluzivni dućani Versacea i Giorgia Armanija iz kojeg izlaze neviđeni "komadi".
13.32 - Kroz centar su prošetali Dino Rađa, Ljerka Mintas Hodak i Lana Kranjčar. Pojavili su se i tamburaši koji naše navijače oduševljavaju hrvatskim pjesmama.
13.48 - Jedan hrvatski navijač lagano je odgurnuo pantomimičara na trgu. Nastala je gužva i policija je uhitila navijača.
14.00 - Počeo je dnevni odmor. Igrači će u svojim sobama ostati do 16.00 sati.
14.02 - Na "Steffansplatzu" omjer navijača je najmanje 10 na prema 1 u korist Hrvatske. Svud naokolo su hrvatske zastave. Tu su dečki iz Novigrada Istraskog, Imotskog, Ljubuškog...Turaka je više u dresovima Galatasaraya i Fenerbahčea nego u onima reprezentacije.
14.05 - Glumac Ljubiša Samaradžić prošetao je uz hrvatske navijače. Rekao je da će navijati za "kockaste", a nakon osvojenog Eura ide na ljetovanje u Dubrovnik.
14.10 - Među hrvatske navijače svako malo uđu oni u njemačkim dresovima. Naši im odmah skandiraju: "Deutshland, Deutschland Auf Wiedersehen."
14.24 -
Hrvati, kojih ima sve više, pjevaju i navijaju, a Turaka kao da nema. Može se reći da centar grada "pripada" Hrvatima.
14.38 - Pjesma je sve glasnija. Atmosfera je bolja no ikad. Navijače je konačno počastilo i vrijeme. Lijep je i sunčan dan.
14.50 - Zasad nema nereda u Beču, ali nije isključeno da bi ih na Stefansplatzu uskoro moglo biti. Poletjelo je par krigli i limenki piva. Srećom, zasad se na tome sve zaustavilo. Od navijačkih rekvizita zasad se najbolje prodaje zajenički šal Hrvatske i Turske s datumom utakmice. Stoji samo deset eura.
15.08 - Igrači su se povukli u hotelske sobe na dnevni odmor. Neki spavaju, a oni drugi su pronašli drugačije načine opuštanja prije velike itakmice.
15.24 - Hrvatski i turski navijači potukli su se na Stefansplatzu nakon što je netko od Turaka u masu bacio petardu. Hrvatski navijači odmah su reagirali i napali Turke. Sukobljene navijače odvojila je austrijska policija, koja je tako spriječila direktni obračun. Ipak, navijači su se nastavili gađati bocama, nakon čega je austrijska policija pozvala pojačanje. U neredima je sudjelovalo oko stotnjak navijača Hrvatske i otprilike toliko Turaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nuha 20.06.2008.

    http://www.ep-2008.com/fotogalerije/kategorija/42/?gallery=1#featured

Komentiraj...
Vidi sve komentare