To je to što me zanima!

Iz minute u minutu: Turci nude 'suho zlato' za kartu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Od samog jutra osjeća se da je ovo najvažnija utakmica ove generacije. Kako za igrače, tako i za navijače, koji od jutra pristižu u Beč
Vidi originalni članak

Do utakmice je ostalo još desetak sati. Nakon pobjede nad favoriziranom Njemačkom i igrači i navijači čekaju samo ovaj dan. Ulice glavnog austrijskoga grada polako se bude, a "kockica" je sve više.

10.10 - Od ranog jutra navijači iz Hrvatske kreću prema Austriji.
10.15 - Na hrvatsko-slovenskoj granici sve je puno automobila hrvatskih registracija i putnika u "kockastom".
10.20 - Kroz Sloveniju se vozi u koloni. Ne brže od 60 km/h. Ako je suditi prema navijačima koji voze prema Beču, potpora našima će biti bolja no ikad.
10.23 - Polako se bude i izlaze iz svojih hotelskih soba i navijači koji su već u Beču. Prošla noć bila je doista naporna. Naši su se dugo zagrijavali za današnju predstavu.
10.36 - Navijači se počinju skupljati u gradu. Već sinoć su "osvojili" centar Beča. U centru ih je bilo dvije- tri tisuće. Bili su puno brojniji i glasniji od Nijemaca koji su slavili prolazak u polufinale. Kao uvijek dosad, izmislili su originalnu pjesmicu, pa su ovog put na račun svog današnjeg suparnika pjevali: "Baci kebab da se igramo."
11.03 - Na austrijskoj granici kruži helikopter. Na prvoj benzinskoj pumpi nakon austrijske granice sve je puno naših navijača. Svi autobusi i automobili staju ondje. Pjesma se ori od samog jutra. Na austrijskim cestama nema gužve.
11.16 - Na bečkim ulicama i trgovima Hrvata ima uvjerljivo više od Turaka. Naši sa počinju zagrijavati pjesmom i pivom. Trenutno je već oko 1000 hrvatskih navijača, a svi kreću prema fan zoni.
11.34 - Igrači su u pratnji policije upravo izašli u šetnju u krugu hotela.
11.37 - Došlo je i desetak navijača koji šeću uz igrače i slikaju se s njima. Prati ih policija iako je sve mirno i nema potrebe za intervencijom.
11.47 - Dio hrvatskih navijačica razmišlja o još jednom šopingu prije utakmice, a imućni Hrvati muku muče gdje promijeniti 500 eura. U Beču je sve toplije, a "kafići" su već svi u kockastom. Pjesma je sve jača, a raspoloženje sve bolje...
11.55 - Sve benzinske pumpe prema Beču su pune hrvatskih navijača, ali na cestama nema gužve.
11.58 - Na "Museum quartiereu", u samom centru Beča, ogromna je nogometna lopta i dvije kopačke, jedna u hrvatskim, a druga u turskim bojama. Navijači zastaju i slikaju se ispred njih za uspomenu, prije nego što svrate u šoping u Maria Hilferstrasse.
12.09 - Igrači se polako vraćaju iz šetnje i ulaze u hotel. Navijači prilaze i pitaju imaju li ulaznica.
12.11 - Do hotela je došao i Siniša Šošo.
12.15 - Sve je življe u Beču. Turaka još nema previše, a počeli su se pojavljivati i poznati Hrvati. u gradu su viđeni Milan Bandić, Jelena Šimić, Reno Sinovčić.
12.16 - Jedan stariji austrijski bračni par poželio se slikati sa hrvatskim navijačima, te je poželio sreću Hrvatskoj protiv Turske.
12.30 - Tko ima kartu viška za večerašnju utakmicu uskoro će biti ili već jest bogatiji za oko 700- 800 eura. Turski navijači upravo patroliraju centrom Beča, nude 500 eura za ulaznicu i ne mogu je naći.
- Nudio sam 400, pa 500 eura, no nitko ne želi prodati po toj cijeni. Traže me 800, a toliko nemam kod sebe - rekao nam je Turčin.
12.32 - u gomili navijača šeću se i hrvatski policajci.
12.35 - Šoping prije utakmice očito je bio dobar jer naši ljudi iz trgovačkog centra izlaze punih vrećica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare