To je to što me zanima!

Iz rukometa pa sve do samog vrha Europe u - taekwondou

ZLATNA CURA Počela je trenirati tek s 13 godina, no Kristina Tomić je sve nadoknadila. Nakon svjetske bronce, stiglo je i europsko zlato u ruskom Kazanju
Vidi originalni članak

Hrvatska ima europsku prvakinju u taekwondou i to već prvog dana prvenstva. Zagrepčanka Kristina Tomić (23) briljirala je u ruskom Kazanju i nakon prošlogodišnje svjetske bronce, svojim uspjesima dodala je i europsko zlato.

- Nadala sam se da mogu, ali znala sam i da neće biti lako. U drugom kolu sam imala Turkinju, Merve Dincel, od koje sam izgubila sve četiri dosadašnje borbe. Možda je baš tako trebalo biti, da pobijedim sad kad treba. Čak sam bila u maloj prednosti jer smo više mi nju proučili nego što je ona mogla mene - zadovoljno je rekla nova europska prvakinja.

Kružni udarac u oklop donio joj je pobjedu od 10-9 i osiguranu medalju. Kako kaže simpatična Kika, dalje je bilo lakše. Polufinale je pobijedila Azerbajdžanku Patimat Abakarovu s visokih 12-3, a ni finale nije bilo prestresno za gledati.

Ruskinju Nataliu Antipenko pobijedila je 12-2, a u borbu je ušla prilično sigurna obzirom da ju je pobijedila 7-0 i na President Cupu u Ateni prije samo dva tjedna. - Ne samo da sam očekivao medalju od nje, nego sam još i prije puta rekao da ćemo imati europsku prvakinju - rekao nam je Dinko Koštić, Kristinin trener u Osvitu u kojem trenira od početka, i izbornik kadetske reprezentacije.

Skromna djevojka, kako ju je trener opisao, svoje prve borbe odradila je tek kao juniorka obzirom da je počela trenirati kasno, s 13 godina.

- Došla je iz rukometa i u doba kad su njezini vršnjaci imali crne pojaseve ona je tek radila prve udarce. Mislio sam da je zalutala... No, odmah se pokazalo da je motorički jako sposobna, a uz to je i radnik te uvijek pozitivna. Uspjeh nije mogao izostati - opisao je Koštić Kristinine početke.

Drugog dana u Kazanju Marija Štetić i Deni Andrun Razić osvojili su broncu, a Lovre Brečić uzeo je zlatnu medalju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jure28 12.05.2018.

    Sram ju bilo! Pa ni jedne slike u kupaćem sa naprčenom guzom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare