To je to što me zanima!

Izbačena iz reprezentacije i s OI jer se nije odvajala od dečka

Brazilska košarkašica Iziane Marques izbačena je iz ekipa koja će nastupiti na OI u Londonu. Prekršila je pravilo i za vrijeme priprema uvela svog dečka u spavaonice
Vidi originalni članak

Ponajbolja brazilska košarkašica Iziane Castro Marques izbačena je iz reprezentacije  i neće nastupiti na OI u Londonu. Košarkašica je naime prekršila jedno od strogih pravila svog saveza. Protivno zabrani uvela je svog dečka u sobu za vrijeme priprema.

Odluku su savez, ali i olimpijska komisija koja će ugostiti igre u Rio de Janeiru 2016. godine odluku donijeli u petak, iako su pokušali od javnosti zatajiti pravi razlog izbacivanja igračice iz reprezentacije.

Iziane je jedna od ključnih igračica, ali to joj očito nije bilo dovoljno kako bi izbjegla najstrožu kaznu svog saveza, izbacivanje iz ekipe zbog čega će propustiti Igre u Londonu.

I sama se košarkašica ispričala zbog svoje pogreške.

- Prekršila sam pravilo koje vrijedi za sve cure. Nekoliko sam noći za redom uvodila svog dečka u sobu za vrijeme priprema. Htjela sam da bude uz mene. Znam da je taj moj postupak uvjetovao kaznu koja nije dovela u pitanje samo mene, moju spremnost i nastup na Igrama već i cijelu momčad - rekla je u suzama na konferenciji za novinare igračica.

- Zbog moje prošlosti brojni su sumnjali u mene i ovakvim ponašanjem dala sam im za pravo. Žao mi je zbog toga - dodala je Marques.

Brazilski su mediji neposlušnu košarkašicu odmah spremno usporedili s najpoznatijim buntovnikom iz svijeta sporta, Mariom Balotellijem.

'Iziane je nedisciplinirana i individualac koji ne misli na ekipu, baš kao Balotelli i Romario. Obećala je da će se promijeniti, da će se sabrati, ali to očito nije učinila', pisali su mediji u Brazilu.

Izbacivanje Marques iz momčadi ostavilo je u problemima njezine suigračice. Naime, pošto košarkašica nije napustila ekipu uslijed ozljede nego kazne umjesto nje ne može biti uvrštena nova igračica, zbog toga će brazilska ženska košarkaška reprezentacija na OI u Londonu imati 11, a ne 12 igračica.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • MIZANTROP_1 22.07.2012.

    Pa naravno da ne bi jer skoro pa da živim od preprodaje bicikli. Otkud znaš? Poznamo se?

  • MIZANTROP_1 22.07.2012.

    Ne bi je taka ni izoliranim štapom!

  • barcaporsiempre 21.07.2012.

    hahaha dobro kažeš!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare