To je to što me zanima!

Izbacili svoje trbuhe i - Maribor. Jakirović: Ne mislim se povući...

Ne razmišljam o ostavci. Nek' se slobodno piše o sramoti, ali život ide dalje, ja idem dalje. Maribor ide dalje, rekao je Sergej Jakirović koji ima ravniji trbuh od nekoliko nogometaša Colerainea
Vidi originalni članak

Maribor je klub poznat u europskim razmjerima. Ponos Štajerske, 'slovenski Dinamo' kojem nije strano otići u skupine Lige prvaka i Europske lige. U ovu su sezonu krenuli s novim licem na klupi, Sergejom Jakirovićem, puni optimizma...

POGLEDAJTE VIDEO: Maribor se sprema za sezonu 2020/21.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I onda, prije nego se sezona uopće zahuktala... Bum! Na svom su stadionu u prvom pretkolu Europske lige ispali od - sjevernoirskog Colerainea.

Dečki iz Sjeverne Irske su profesionalci, onako... Pola-pola. Maribor su izbacili na penale (u 120 minuta bilo je 1-1) i time kreirali istinsku senzaciju. Slavilo se u svlačionici kao da je to bila pobjeda u finalu EL.

Na službenom fotografiranju prije početka utakmice zauzelo se pozu, duboko udahnulo i držalo dah dok foto-reporteri nisu odškljocali svoje. Ali zamrznuti TV kadar otkriva od koga je zapravo ispao Maribor:

Pivski trbuščići ispadaju preko dresova... A Coleraine FC je ispao 'štajerska Gzira', ni po čemu stopostotna profesionalna nogometna družbica koja je osramotila nemjerljivo veći, bogatiji i slavniji klub.

Dan nakon utakmice nema glasnih nagađanja o otkazima, a nekad super-uspješni trener Gorice, Sergej Jakirović, komentira:

- Ne razmišljam o ostavci. Nek' se slobodno piše o sramoti, ali život ide dalje, ja idem dalje. Maribor ide dalje! - pričao je Jakirović.

Spočitnuto mu je da je pod njim Maribor izgubio tri najvažnije utakmice: u utrci za slovenske trofeje od Celja i Olimpije pa sad od Iraca.

- Da, lako je moguće da imamo psiholoških problema. Na treningu jedno, na utakmici drugo. Puno mi znači da su nam nakon utakmice navijači dali podršku, poručili da ne plačemo nad prolivenim u Europi nego da gazimo u slovenskom prvenstvu. Idemo dalje! - rekao je Jakirović.

Koji ima ravniji trbuh od nekoliko nogometaša Colerainea.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 28.08.2020.

    O čemu vi, pa ovo su iskusne pivdžije, maheri, dok za Gziru igraju komobari i ribari....Oni mogu samo posluživati ove znalce....

  • AlenRikert 28.08.2020.

    E sada ste se sami izbacili iz natjecanja. Korona zagarantirana ili ste se i vi dogovorili sa koronom za par zagrljaja i poljubaca hehehe.

  • Pobotchnick Leeyoobo 28.08.2020.

    Škemberbeu

Komentiraj...
Vidi sve komentare