To je to što me zanima!

Izbornici nisu voljeli Dudua ni Ivana, a sada ni Tomića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jasmin Repeša nije vjerovao Anti, ali on je jedan od mnogih izbornika koji nije prepoznao buduću veliku zvijezdu. Nije ni prvi ali ni zadnji...
Vidi originalni članak

Možda bismo s Antom stvarno bili bolji u Poljskoj, priznao je bivši košarkaški izbornik Jasmin Repeša. Na EP je vodio Lončara, Nicevića i društvo, Tomića nije. A taj Tomić nekoliko mjeseci kasnije lakoćom “razbije” veliku Barcelonu. I to u gostima!
- Nevjerojatno je koliko je napredovao. Nisam očekivao da će tako brzo postati toliko dominantan - priznao je Jasko.
Tomić je briljirao u NLB ligi, izborniku nije bilo dovoljno. I stalno je nešto čekao. Jasko više nije izbornik, Ante će nositi igru reprezentacije kod nekih drugih trenera. Kao što Eduardo nosi igru kod Bilića, kojeg je praktički odveo na Euro. A Cico njega na SP nije vodio. I nije požalio.
- Nemam se što opravdavati bilo kome. Odabrao sam četiri napadača koja sam smatrao boljima, vjerovao sam da će mi ta četvorica biti korisniji nego Eduardo - rekao je kasnije Kranjčar.
Da je izbornik bio u krivu, Dudu je dokazao odlaskom u Arsenal, a Tomić u Real Madrid. Ivano Balić tek je s 24 godine postao važan u reprezentaciji, Karlović nije bio po ukusu Nikoli Piliću, Bilić nije “šmekao” Ivicu Križanca...

I KARLOVIĆ I DADO PRŠO TE BALIĆ BILI SU OTPISANI
Svađali su se s izbornicima, čak ih i odbijali, pa na kraju ipak blistali

TEK JE ČERVAR 'DOBIO' BALIĆA
Danas ga nazivaju rukometnim Messijem, ali Ivano Balić je do izražaja u reprezentaciji došao tek s 24. Zovko, Kljaić i Milković nisu od njega dobili ono što Červar jest.

JOZIĆU JE PRŠU OTELA OZLJEDA
Mirko Jozić navodno je razmišljao o njemu, ali tad se Dado Pršo teško ozljedio. Tek je u ožujku 2003., s 29 godina, pokazao tko je i što je. Otto Barić dao mu je šansu, nitko prije njega nije.

OD KRAJANA DO SVJETSKOG VRHA
Karlović? Ma nije nešto, ima samo servis, mislio je izbornik Nikola Pilić. Borio se za mjesto u momčadi s Krajanom, a koju godinu kasnije bio je 14. tenisač svijeta.

U REPREZENTACIJI PRVI PUT TEK S 29
Ma ne bih ga zvao ni da igra za Man. United, ljutio se Bilić na Križanca, koji ga je žestoko kritizirao.
- Ne bih se odazvao ni da igram za Real - odgovorio je Ivica. Pa završio u “repki”

BOŠNJAK I BALABAN BOLJI OD EDUARDA?!
Na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj išli su Ivan Bošnjak i Boško Balaban, Eduardo ne. A Dudu je te sezone bio prvi asistent i drugi strijelac HNL-a. Iduće sezone zabio je 33 komada, ubrzo otišao u Arsenal. A Bošnjak i Balaban? Hm...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nenode23 28.03.2010.

    Sve pet,ali kako su se tu našli Križanac i Karlović? Nism vidio neku doru igru Križanca za reprezentaciju i nesjećam se neke velike pobjede Karlovića u Davis cupu!

  • dusansk 28.03.2010.

    ZAdnja rečenica sve govori.....ubrzo otišao u Arsenal. A Bošnjak i Balaban? Hm...

  • Visca_Barca 28.03.2010.

    ono sta je cico bio napravio nepozivanjem eduarda je bio promasaj kakav se nece ponovit jos dugoooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare