To je to što me zanima!

Izbornik Dalić: Da smo izgubili tu utakmicu, odmah bih otišao

Najteža je bila protiv Škotske u Glasgowu, kad smo morali pobijediti za plasman dalje iz skupine. Ta je utakmica odlučivala moju sudbinu, rekao je izbornik 'vatrenih'
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativci u velikom su stilu završili reprezentativnu 2021. godinu. Na krcatom Poljudu pobijedili su Rusiju 1-0 te se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to izuzetno emotivna utakmica za izbornika Zlatka Dalić. Bio je pod ogromnim pritiskom i stresom, htio je pod svaku cijenu odvesti 'vatrene' u Katar. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, puknuo je pod naletom emocija. Rasplakao se i grlio Luku Modrića te sve naše igrače. Ispunio je glavni cilj i svi su zaboravili na ne baš bajni nastup na Europskom prvenstvu gdje smo zapeli u osmini finala.

Ipak, bez obzira na nešto slabiji nastup na EP-u, nitko mu ne može ništa zamjeriti jer upisao se u povijest naše reprezentacije kada nas je odveo do drugog mjesta na SP-u u Rusiji. Sada će nas voditi i u Kataru.

Godina je na izmaku, bila je uspješna, ali kako ju ocjenjuje naš izbornik?

- Da je bio uspješniji bila bi čista petica. Mislim da je sjajna nogometna godina iza nas u svim selekcijama, u svim segmentima. Još je tu HNL, koji je sjajan - kazao je Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV. 

Hrvatska je na Euru došla do osmine finala kao drugoplasirana momčad skupine, a tamo je ispala iz Španjolske. Najteža utakmica u godini bila mu je protiv...

- Najteža je bila protiv Škotske u Glasgowu, kad smo morali pobijediti za plasman dalje iz skupine. Ta je utakmica odlučivala moju sudbinu. Da smo izgubili, napustio bih klupu reprezentacije jer nisam ostvario cilj. Rusija je također bila teška jer je imala veliki ulog. Dominirali smo svih 90 minuta. Rusi su morali sami sebi zabiti jer smo mi bili sjajni. Te dvije utakmice su bile zaista teške - kazao je izbornik.

Na svu sreću, Hrvatska je pobijedila i Škotsku (3-1) te Rusiju (1-0) i na najljepši mogući način zaključila ovu godinu. Do SP-a u Kataru je nešto manje od godinu dana, izbornik je već stvorio kralježnicu reprezentacije pa potrebe za uigravanjem neće biti. No, svakako, utakmice Lige nacija u lipnju sljedeće godine poslužit će kao priprema i test uoči Katara. Osim toga, naši reprezentativci odradit će i dvije prijateljske utakmice, od čega jednu u Dohi!

- Znamo s kim ćemo igrati, ali dajte da to potvrdimo. Imat ćemo jednu lakšu provjeru, a druga će biti sjajna utakmica u Dohi, otvarat ćemo stadion 29. ožujka. Mislim da je to sjajna prilika za upoznavanje Katara, malu prilagodbu - rekao je i otkrio jednu želju:

- Želim da Hrvatska bude konkurentna i da ponovo donesemo hrvatskom narodu veselje.

POGLEDAJTE I VELIKI INTERVJU S LEGENDARNIM TRENEROM ĆIROM BLAŽEVIĆEM: 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • GeneralPraljakUskoplje 25.12.2021.

    Naša najslabija karika nažalost koja nas limitira je dalic

  • kiko3655 24.12.2021.

    taj ne bih otisao i ni da ga mole

  • nottonightjosephine 24.12.2021.

    A nismo izgubili tu utakmicu pa si, ponizno, ostao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare