To je to što me zanima!

Izbornik Litve: Hrvatska je jako dobra, najteži protivnik dosad

Litva je u polufinale Eurobasketa stigla nakon pobjede nad Italijom 81-77. Za finale će igrati s Hrvatskom, a Kazlauskas kaže da će im to biti najteža utakmica do sada
Vidi originalni članak

Litva je na ovom Europskom prvenstvu izgubila dvije utakmice. Najprije u prvom kolu od Srbije, a onda u posljednjoj utakmici prvog kruga i od drugih naših susjeda BiH. Jedva su se provukli u drugi krug, no tamo su se lakoćom obračunali s Francuskom, Belgijom i Ukrajinom

Do polufinala su pak došli teškom pobjedom nad vrlo dobrom Italijom, a iako su igrali protiv košarkaških velesila poput Srbije, Francuske i Italije, njihov izbornik smatra da će im Hrvatska biti najjači protivnik do sada.

- Hrvatska je osvojila prvo mjesto u svojoj skupini i to dovoljno govori koliko su jaki. Igraju odličnu košarku na ovom Eurobasketu - rekao je Jonas Kazlauskas.

Hrvatska je jedina reprezentacija na Eurobasketu koja je izgubila samo jednu utakmicu. Stradali smo na samom početku prvenstva od jake Španjolske koja će danas za finale igrati protiv Francuske.

- Morat ćemo dobro proanalizirati igru Hrvatske. U polufinalu nas čeka najteži protivnik do sada. No s psihološke strane bit će to puno lakša utakmica od one s Italijom - priča Kazlauskas.

Izbornik je priznao da je u pripremi četvrtfinalne utakmice imao problema jer su igrači bili 'prenapaljeni'.

- Ulog je bio strašno velik, ali na sreću ostali smo mirni. Sanjamo ulazak u finale, no najvažnije je da se igrači ne predaju 40 minuta. Neki igrači su protiv Italije bili toliko napaljeni da sam ih morao spuštati na zemlju - zaključio je izbornik Litve.

Litva na ovom Eurobasketu: Balkanci im nikako ne "leže"

Idi na 24sata

Komentari 24

  • AlenDešić 20.09.2013.

    Bečarac: počelo je za nas jako loše, već ih vidjeh iz slovenije odoše. Dođe druga tekma na red, moram priznati nije bilo bed. Pa poljaci sa plus četiri pali, svi su hrvatsku onda slavili. Slovenija ko domačin dođe ,al hrvatska kroz produžetke prođe .Češka za kraj ko šečer dođe, da hrvatska u drugi krug prođe. Dođu i finci što skijati znaju, al više od 63 oni nam ne daju. Na red italija nam došla, al hrvatska i njih je prošla. Sa grcima bila muka mala ,al i ona nakon produžetaka je pala. Ukrajina za polufinale slijedi, dobre cure imaju, al hrvatska i to pobijedi. Sada litva za finale čeka, od njih jedan koš više jesamnvam reka . U finalu ko god bude, znajte da navijeće imate lude .

  • tonynewyork3 20.09.2013.

    evo zivim u americi i radi ovog sam kupija preplatu da mogu gledati live programe pa tako sam uzivo uz HRVATSKU!!

  • anti-fa 20.09.2013.

    Napokon, nakon 18 godina, dolazi košarka na svoje. Nadam se samo da će mladi sada još više ići na košarku, i pokušavat! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare